Ziua cutitelor lungi din PSD. Dragnea si sleahta au decis cum ii vor pedepsi pe pucisti. Inca un lider PSD este luat in vizor

politica

O parte din liderii judeteni PSD s-au exprimat intr-o discutie la Parlament cu Liviu Dragnea, pentru aplicarea unor sanctiuni in CExN de luni pentru vicepresedintele Adrian Tutuianu si secretarul general Marian Neacsu, putand sa se mearga pana la excludere, au spus, pentru Mediafax surse din partid.

De asemenea, la discutiile lui Dragnea cu o parte din liderii PSD s-a avansat si propunerea ca in CExN sa se aplice o forma de sanctiune si pentru presedintele organizatiei judetene PSD Calarasi, Ciprian Pandea, precum si pentru presedintele organizatiei judetene PSD Caras-Severin, Ion Mocioalca, au declarat duminica surse din partid.

In cazul lui Tutuianu si Neacsu, participantii la discutiile din Parlament au avansat varianta excluderii din partid, in timp ce pentru Pandea si Mocioalca, propunerile au fost ca acestia sa fie schimbati din fruntea organizatiilor judetene pe care le conduc dar sa ramana membri ai partidului, au mai declarat sursele citate.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a discutat duminica seara, la Parlament, cu o parte din liderii judeteni PSD, pe tema ordinii de zi a reuniunii Comitetului Executiv National de luni, au declarat surse din partid. Potrivit surselor citate, presedintele PSD, Liviu Dragnea, a solicitat o „sedinta pregatitoare” in format restrans.

CExN al PSD va discuta, luni, tot la Parlament, de la ora 12.00, despre inregistrarile in care Adrian Tutuianu a criticat ministrii si conducerea partidului. Unii lideri judeteni au invocat public posibilitatea excluderii vicepresedintelui PSD, in timp ce altii au indemnat la calm.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Stefanescu, a declarat sambata ca acei lideri care au trimis scrisori „de sorginte #rezist” si au spus ca fac parte dintr-un partid de „maimute” nu mai reprezinta „pozitia unitara a PSD”.

De asemenea, vicepresedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache (PSD), considera ca „mai bine ne despartim” de acei membri care nu respecta votul majoritatii si l-a nominalizat pe Adrian Tutuianu spunand ca l-a deranjat faptul ca vicepresedintele partidului si-a criticat colegii.

Si vicepresedintele PSD Gabriel Zetea a declarat joi ca unii presedinti de organizatii judetene cer „vehement” excluderea din partid a lui Tutuianu pentru „declaratii nelalocul lor”.

Pe de alta parte, presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, considera ca partidul trebuie sa incerce sa-i pastreze pe liderii care au avut rezultate electorale bune. Liderul judetean social-democrat a afirmat, sambata, ca el dezaproba „lichidarea” vocilor critice si a apreciat ca vicepresedintele PSD Adrian Tutuianu trebuie acceptat chiar daca „vorbeste in plus”.

Comentarii: