Ziua Europei: Cum poate Romania sa devina o tara cu adevarat europeana (P)

politica

Catalin Drula

Catalin Drula, presedinte USR

Am sarbatorit Ziua Europei alaturi de colegii mei din USR si alianta Dreapta Unita la Timisoara, orasul care anul trecut a fost Capitala Culturala Europeana. Timisoara este astazi un model de cum se poate dezvolta o comunitate locala atunci cand are o administratie moderna, europeana: tramvaie si autobuze noi, scoli modernizate, spitale renovate, investitii de 635 de milioane de lei doar in 2023.

Acelasi lucru l-am vazut la Brasov, unde Allen Coliban transforma orasul in capitala verde a Romaniei; la Bacau, unde Lucian Viziteu a demarat cel mai amplu program de modernizare a infrastructurii de transport; la Bucuresti, unde Nicusor Dan, Clotilde Armand si Radu Mihaiu modernizeaza capitala tarii dupa ce multi ani a fost captiva administratiei corupte a PSD.

Stiu ca, dupa trei ani de guvernare PSD-PNL, pare ca nimic bun nu se mai poate intampla in Romania. Inteleg dezamagirea multor oameni care s-au saturat de scumpiri, de coruptie si de minciuni. Dar Romania poate fi guvernata si altfel.

Cand a fost la guvernare, USR a creat cel mai mare plan de modernizare a Romaniei, Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR). Este vorba despre 28 de miliarde de euro din bani europeni pentru renovarea a 25 de spitale, digitalizarea scolilor, investitii in infrastructura de transport si reforme necesare pentru modernizarea tarii.

In doar 8 luni ca ministru al Transporturilor in 2021, am inceput lucrul la peste 230 de kilometri de autostrazi si 1.000 de kilometri de drumuri expres. Am securizat finantare europeana pentru Autostrada Moldova si pentru modernizarea a 1.300 km de cai ferate.

Si, da, am intrat cu ranga peste mafia de la metrou si am dat afara din birou clanurile politice abonate la contracte cu statul.

Romania poate fi guvernata mai bine decat o fac astazi Marcel Ciolacu si Klaus Iohannis. PSD si PNL fura din banii statului, lasa in urma o datorie uriasa, ca si cum ziua decontului nu va veni niciodata, ca si cum nu exista o alternativa.

Alternativa exista. Anul acesta, am creat alianta Dreapta Unita pentru a oferi o alternativa onesta si solida tuturor celor care s-au saturat de hotia PSD-PNL.

Impreuna putem sa oprim risipa din bani publici si sa reparam nedreptatea pensiilor speciale. Numai anul trecut, PSD si PNL au crescut pensiile speciale cu un miliard de lei. Presedintele PNL, fostul premier Ciuca, incaseaza o pensie speciala de 10 ori mai mare decat pensia unui pensionar obisnuit.

Trebuie sa oprim risipa din bani publici, sa echilibram bugetul tarii si sa anulam cresterile de taxe facute de PSD si PNL. Trebuie sa lasam mai multi bani in mainile oamenilor care muncesc cinstit si ale antreprenorilor care creeaza bunuri si servicii aici, in Romania.

Iar cand ne vom intoarce la guvernare, ne vom asigura ca fiecare cent din cele 28 de miliarde de euro din Planul National de Redresare si Rezilienta va fi adus in tara si cheltuit pentru spitale, scoli si autostrazi. PNRR este planul de tara al Romaniei. Este sansa noastra sa modernizam Romania si sa prindem din urma statele din Vest. PNRR va fi programul de guvernare al aliantei Dreapta Unita.

Iar la Bruxelles, colegii nostri din Parlamentul European vor sustine ca romanii din Diaspora si copiii lor sa invete in limba romana in orice scoala din Europa. Si pacientii romani sa aiba acces la tratament oriunde in Uniunea Europeana. E timpul ca Romania sa aiba grija de toti romanii, indiferent daca traiesc in tara sau dincolo de granite, pentru ca Romania este oriunde sunt romani.

Catalin Drula

Am fost si eu demult plecat din tara. Mi-am facut studiile in Canada. Am lucrat in Statele Unite si in Europa. Am fost departe de familie. Acum, tot ce imi doresc mai mult este ca baietii mei sa nu plece si sa-si faca un viitor aici, in Romania.

Nu ii voi lasa pe cei de la PSD si PNL sa ne fure acest viitor. Alegerile de pe 9 iunie sunt sansa noastra sa schimbam directia pe care suntem astazi. Romania poate fi guvernata altfel. Romania merita sa fie o tara moderna, europeana si am incredere ca impreuna putem construi acest viitor.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: