Zoaie PSD: socialista Ana Gomes este „vanduta”. Mai mult, Gomes este acuzata ca se informeaza de pe Google

politica

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoana reactioneaza violent dupa ce socialista Ana Gomes a reafirmat din nou ca socialistii europeni trebuie sa excluda PSD din „familie”. 

”Ana Gomez este un eurodeputat socialist portughez care s-a remarcat in ultima perioada prin atacarea colegilor din familia social democratilor europeni. Ana Gomez a facut nota discordanta fata de restul europarlamentarilor portughezi, iar actiunile ei au dus la excluderea acesteia de pe lista candidatilor la alegerile europarlamentare din partea Portugaliei.

Din iesirile publice necontrolate, pare ca Ana Gomez face mai mult politica PPE, decat cea a grupului politic din care face parte. Probabil ca urmare a unor beneficii…

Excluderea Anei Gomez de pe lista candidatilor la alegerile europarlamentare reprezinta un gest normal al socialistilor portughezi de a nu-i mai acorda incredere acestui politician, mai ales acum cand a recunoscut ca sursa atacurilor pe care le indreapta impotriva colegilor din Parlamentul European este reprezentata de informatiile pe care si le extrage singura de pe Google.

Un eurodeputat responsabil nu are voie sa culeaga toate aberatiile din mediul online si sa le ridice la rang de adevar, mai ales atunci cand este vorba despre un subiect precum justitia. Vinovatia sau nevinovatia unui om sunt stabilite doar de catre instantele judecatoresti, nu de articolele de pe Google”, afirma Zoana intr-un comunicat de presa transmis redactiei aktual24.ro.

Europarlamentarul socialist Ana Gomes se declara revoltata ca PSD inca nu a fost exclus din randul socialistilor europeni. „Voi continua sa fac presiuni asupra familiei mele politice, pentru ca aceste alegeri europene sunt o buna ocazie de a ne curata”, afirma Gomes.

Intr-un interviu pentru ziare.com, Gomes afirma ca nu este posibil ca socialistii europeni sa protejeze „un corupt, precum domnul Liviu Dragnea, pe marioneta sa, doamna Dancila, si pe toate celelalte marionete ale sale”.

„Nu pot suporta sa vad cum propria mea familie politica, care ar trebui sa aiba in inima actiunii sale politice principii si valori precum integritatea si lupta impotriva coruptiei, sa ajunga sa inchida ochii la un corupt care se afla in mijlocul nostru. Eu nu pot accepta asta.

In decembrie trecut, in congresul PES, care a avut loc in tara mea, in Portugalia, am fost la fel de vocala cand domnul Joseph Muscat, premierul Maltei, a vorbit la tribuna. Si am facut la fel si in Madrid, cand domnul Liviu Dragnea tinea un discurs. Adica suntem luati de idioti sau trebuie sa ne prefacem ca nu stim nimic?

Am avut foarte multe discutii in interiorul grupului, oricine cauta pe Google despre Romania si OLAF afla cum domnul Liviu Dragnea a creat o organizatie criminala care a fraudat fonduri europene de 21 de milioane de euro. Nu e asta suficient de serios? Ce ne-ar trebui mai mult de atat pentru a ne distanta de el?

Nu mi se pare acceptabil sa criticam PPE, chiar pe buna dreptate, ca-l protejeaza pe Viktor Orban, si sa nu vedem cum de-ai nostri ne discrediteaza complet pe toti, valorile noastre politice in ochii oamenilor.

Nu pot uita, nimeni nu poate, cum romanii, in mijlocul unei ierni foarte grele, au iesit in strada pentru a protesta fata de coruptie si pentru democratie, pentru transparenta, pentru integritate. Asa ca eu voi continua sa fac presiuni asupra familiei mele politice, pentru ca aceste alegeri europene sunt o buna ocazie de a ne curata, de a nu mai continua sa-i sustinem pe cei in cauza.

Stiu ca am putea castiga voturi in Malta sau in Romania, dar in alte tari vom pierde mult mai multe voturi, daca vom arata ca nu suntem consecventi cu principiile noastre.

(…) Numai ca noi nu putem in acelasi timp sa protejam un corupt, precum domnul Liviu Dragnea, pe marioneta sa, doamna Dancila, si pe toate celelalte marionete ale sale, cu atat mai mult cu cat ei continua, din ce in ce mai mult, sa incalce principiile liniei noastre politice”, a declarat Gomes pentru ziare.com.

Mai mult despre: ,

Comentarii: