„Am auzit de 34, de 45, de 52 de secretari de stat adusi din Teleorman”. Dezvaluiri din culise, ce i-a infuriat atat de tare pe baronii PSD incat vor sa-l execute pe Dragnea

analize

Consultantul Cozmin Gusa afirma ca principalul motiv de revolta in PSD la adresa lui Dragnea este ca acesta a instituit un „sistem de dictatura personala”, tratand partidul ca pe propria firma. „Sunt cifre, am auzit de 34, de 45, de 52 de secretari de stat adusi din Teleorman. Nu putem sa avem o pepiniera in Teleorman atit de mare incat sa faca o guvernare”, a spus Gusa la Realitatea TV.

”Secretul puterii PSD, mai ales la PSD, putere pe care a exercitat-o dupa ’89 in cea mai mare parte, era sistemul de conduita colectiva in care partidul isi alegea un lider puternic, pe care il respecta, dar care nu transforma actul de conducere intr-un regim de putere personala. De cate ori presedintii PSD s-au abatut de la aceasta regula nescrisa, partidul a avut probleme. Adrian Nastase la alegerile din 2004 in acest mod, fie ca vorbim de Ponta in 2014, exact la fel, fie ca vorbim de Dragnea astazi. Aceste megarateuri pe care PSD-ul le-a dat sunt cauzate de aceasta atitudine a lui Dragnea, dar si de pasivitatea partidului. Pentru ca partidul l-a lasat sa dicteze, sa propuna ministri fara sa se consulte, ca in cazul lui Shhaideh si Grindeanu. Abia la Tudose treburie s-au modificat, dar a continuat un joc. Dovada a ce s-a intamplat ieri si partidul nu a mai suportat asta. Sunt cifre, am auzit de 34, de 45, de 52 de secretari de stat adusi din Teleorman. Acum ca cifra mica e valabila sau cifra mare e valabila, nu mai conteaza. Nu putem sa avem o pepiniera in Teleorman atit de mare incat sa faca o guvernare. Partidul i-a permis lui Liviu Dragnea un sistem de dictatura personala”, a explicat acesta.

”Aceste program de guvernare care trebuia sa fie aplicat este un alt simptom al ambitiei lui Dragnea, pentru ca atunci cand vii cu un program defect, nu ai altceva de facut decat sa vii sa spui ca a fost facut putin gresit, vom guverna bine, dar vom modifica. Doar ca Dragnea citea de pe hartiile lui Valcov si picta pe tabla aceasta incapatanare pe care a prezentat-o in campanie. Guvernul trebuie sa se maturizeze si sa vina sa spuna: am promis ceva, dar ne-am dat seama ca nu putem face cum ne-am propus, dar vom modifica. Electoratul nu se supara. Electoratul atunci cand se simte pacalit se supara. Daca nu este pacalit si li se spune adevarul, nu se supara. De ce sa se supere cand vine si se spune ca nu este asa cum ne-am dorit.”, a mai subliniat consultantul politic.

Cozmin Gusa a afirmat la Realitatea TV ca membrii partidului s-au trezit si nu mai accepta aceasta modalitatea a liderului PSD de a exercita un regim de putere unipersonala.

”PSD-ul a fost acuzat de multe, dar tot timpul a avut oameni profesionisti care putea sa le asigure cadre responsabile care putea administra statul, dar acum nu-l mai au. Cifrele pe care le-am dat din Teleorman, plus incapatanarea lui Dragnea, acestea doua sunt semne ale slabiciunii care trebuie sa se termine, plus ca poporul s-a prins ca e o smecherie dublata de minciuna. Acesta este un moment unghiulat pentru PSD, nici pentru Dragnea, nici pentru Tudose, ci pentru PSD ca structura politica care a dat semne ca s-a trezit si nu mai accepta acest regim de putere unipersonala pe care Dragnea l-a impus.”

Actele de guvernare sunt cu totul altele de cat cele care au fost promise in programul de guvernare, sustine Gusa, care explica faptul ca unor lider din partid le este rusine ca au acceptat acest joc.

”Nu exista riscul ca PSD sa fie dat jos de la guvernare, dar s-au trezit oamenii din structura de conducere a PSD. Pe de alta parte, nu exista alternativa clara si viabila de a fi inlocuiti, lor nu de asta le este frica. Revolta s-a vazut ieri prin nesustinerea lui Dragnea, dupa iesirile lui Tudose, ne arata noua ca cei de la structura de conducere a PSD si-au revizuit comportamentul din punct de vedere al exercitarii puterii in interiorul partidului. Niciodata PSD-ul nu a patit asa ceva. Multor lideri le este rusine ca au acceptat acest joc in care ei sunt vizati. Ei se mandresc ca sunt in PSD, dar de data asta ei nu se mai pot prezenta asa. Si-au dat jos un ministru, si-au pus zeci de oameni din Teleorman si rostogolesc o minciuna de cateva luni de zile, apropo de actele de guvernare care nu au nicio legatura cu programul de guvernare. Sunt cu totul altele.”

Un presedinte de partid adevarat are o gandire solida, cheama liderii de partid, se sfatuieste cu ei, iar pasul trei, isi cheama consultantii de specialitate si le spune ce s-a hotarat la partid, a mai punctat Cozmin Gusa, care precizeaza ca Liviu Dragnea nu a tinut deloc cont de acesti pasi.

”Dragnea nici macar nu a avut o strategie, si-a chemat consultantii care i-au sugerat una, el a luat strategia de la ei, s-a dus la lideri si le-a spus faceti asa ca mi-au spus mie consultantii. Jocul lui Dragnea a fost defect, iar asta nu s-a intamplat niciodata. Este o guvernare politica si trebuie sa fie guvernata de la partid, dar nu asa. Nu de la persoane care isi cheama secretari de stat sa-si dea demisia ca trebuie sa vina altii de la Teleorman sau cheama ministri si le spune te duci acolo ca eu sunt Daddy. Este o guvernare politica care nu se exercita. PSD trebuie sa-si recupereze pacea interna ca sa poata sa guverneze. Oamenii din partid ar trebui sa discute saptamanal. Asa putem sa avem garantia ca o guvernare ar putea sa aiba flotabilitate.”

”Teama la o persoana cum este Dragnea intr-o situatie atat de dificila nu este ceva folositor. Teama poate sa dea in isterie la o persoana care a gresit atat de mult, iar cei despre care se spunea ca ar fi locotenentii lui Dragnea, printre care si Tudose sau Badalau sau Ciolacu sau Stanescu. Ei nu i-au m-ai acordat sprijin acum, iar asta a fost cea mai mare infrangere pentru el, pentru ca i-a mintit. I-a mintit pe rand, ieri la intalnirea de la partid o parte dintre acesti lideri din partid nu au vrut sa vina, a fost o intalnire restransa, cu cinci oameni, printre care Dragnea si Tudose. Ei au preferat sa nu participe, pentru ca erau de acord cu Tudose. Dragnea s-a vazut izolat si a iesit sa dea declaratii de presa. Asta este starea lui Dragnea astazi”, a explicat consultantul politic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: