„Ardealul se ridica”. Momente extraordinare, cum sunt intampinati pe drum clujenii care merg pe jos pentru a participa la „Marele Protest” din Bucuresti – Video

news

clujeni

Cei cinci clujeni care au plecat pe jos pentru a participa la protestul din 20 ianuarie din Piata Universitatii au parte de o sustinere extraordinara din partea oamenilor pe care ii intalmesc pe drum.

„Este incredibil nivelul de simpatie populara pe care il are marsul in Mures. M-au oprit oamenii pe strada, in afara orasului soferii ne saluta si ne arata sustinerea lor.

Am oprit sa bem o cafea la o pensiune de pe marginea soselei si un grup din Cluj ne-a salutat si a cerut sa ne facem poze impreuna. Toti ne spun ca vin la Bucuresti in 20 ianuarie 2018. Ardealul se ridica, oamenii au inteles aici ca e bai mare”, scrie Malin Bot pe Facebook, dupa ce s-a intalnit cu cei cinci la Targu-Mures.

Cativa clujeni au pornit, miercuri, pe jos, catre Bucuresti, intr-un ‘Mars al sperantei’, dupa cum il numesc, sperand sa ajunga in 20 ianuarie in Capitala, unde vor sa participe la mitingul de protest fata de modificarile aduse legilor Justitiei.

Protestatarii, care au pornit miercuri din centrul orasului Cluj-Napoca, si-au propus sa parcurga cate 40 de kilometri pe zi si spera ca pe drum sa li se alature si alti oameni.

„Vrem, prin acest mars, sa spunem raspicat ca nu dorim modificarea legilor justitiei. Este forma noastra de protest. Mesajul nostru este „Toata lumea la Bucuresti”, trebuie sa fim cat mai multi acolo. Vom merge pe drum, in sir indian si mi-as dori ca la intrarea in Bucuresti sa fie un sir de 2 kilometri si sa ne intalnim toti clujenii care vor merge la miting pentru a merge impreuna in Piata Universitatii. Cand am avut aceasta initiativa, m-am intrebat cui ne adresam si am spus ca ne adresam bucurestenilor. Daca noi venim pe jos din Cluj, si ei trebuie sa iasa din blocuri, sa vina in strada, sa protesteze”, a spus Sorin Bobis, organizatorul actiunii.

Micul grup este format din Sorin Bobis, care a spus ca a participat si la Revolutia din decembrie 1989, alaturi de care va merge si fiul sau, care este adolescent, o tanara de etnie maghiara din Targu Mures si un francez care traieste de 15 ani in Romania. Grupului i se vor alatura si patru persoane cu deficiente de vedere. O masina care va cara bagajele va insoti grupul pe tot traseul, pana la Bucuresti. Cazarea se va face la pensiuni de pe traseu.

Traseul pe care l-au ales clujenii trece prin Turda – Targu Mures – Sighisoara – Brasov – Ploiesti – Bucuresti, cu punct final Piata Universitatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.


loading...
 • ruxa

  Felicitări. Dacă aș putea, m-aș alătura.

 • Linxx

  „Vrem, prin acest mars, sa spunem raspicat ca nu dorim modificarea legilor justitiei”
  Pai modificam efectul,sau trebuie umblat la cauza?????

 • Cojman Valter

  Unde sunt politia si jandarmeria? Aaa!!! Am uitat…
  Politia e ocupata sa agreseze sexual, sa comita violuri si sa agreseze sexual copii iar, jandarmeria, doarme…

  NOUL COD PENAL actualizat 2017

  „CAPITOLUL I
  Infracţiuni contra ordinii şi liniştii publice
  Art. 368

  Instigarea publică

  (1) Fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârşească infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

  (2) Dacă fapta prevăzută în alin. (1) este comisă de un funcţionar public, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat.

  (3) Dacă instigarea publică a avut ca urmare comiterea infracţiunii la care s-a instigat, pedeapsa este cea prevăzută de lege pentru acea infracţiune.”.

  Idiotii, care pun botul la aceste instigari si participa la proteste ilegale, se fac vinovati de incalcarile legii 60/1991 si faptele lor se regasesc in art. 26 si se pedepsesc dupa cum urmeaza:

  Art. 26. – (1) Constituie contraventii urmatoarele fapte, daca nu sunt savarsite in astfel de conditii incat, potrivit legii penale, sa intruneasca elementele constitutive ale unor infractiuni:
  a) organizarea si desfasurarea de adunari publice nedeclarate, neinregistrate sau interzise;
  b) nerespectarea orelor de desfasurare, traseelor de deplasare sau locului si perimetrului destinat adunarii publice;
  c) neluarea de catre organizatori a masurilor de intrerupere a adunarii publice, cand constata ca au intervenit fapte de natura celor prevazute in art. 2;
  d) participarea la adunari publice nedeclarate sau interzise si urmate de refuzul parasirii locurilor de desfasurare a acestora, la avertizarile si somatiile organelor de ordine facute potrivit legii;
  e) instigarea prin orice mijloace, initierea sau recurgerea la actiuni violente sau alte manifestari, cu intentia de zadarnicire ori tulburare, in orice mod, a adunarilor publice;
  f) refuzul de a parasi imediat adunarea, daca masura a fost dispusa de conducatorii actiunilor;
  g) organizarea sau participarea la contramanifestatii desfasurate in acelasi timp si in acelasi loc cu adunarile publice declarate, indiferent de modul lor de exprimare;
  h) introducerea sau desfacerea bauturilor alcoolice in locurile destinate desfasurarii adunarilor publice, pe toata durata acestora;
  i) refuzul de a parasi imediat adunarea la solicitarea organelor de ordine, potrivit legii
  (2) Contraventiile prevazute la alin. (1) lit. a)-c) se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 10.000 lei, iar cele prevazute la lit. d), e), f), g), h) si i), cu amenda de la 500 lei la 5.000 lei
  (3) Pentru contraventiile de la alin. (1) lit. a)-c) se sanctioneaza, dupa caz, organizatorii sau persoanele fizice responsabile pentru conducerea adunarilor publice.

  Asa ca sper, ca de data asta, politia si jandarmeria sa-si faca datoria si sa aplice legea.

  • ValterEIdiot

   Esti un idiot ;)