Bubuitura de la Galati nu este un caz singular. Care este explicatia, zeci de astfel de incidente au avut loc in SUA

news

O bubuitura extrem de puternica a zguduit orasul Galati, marti, in jurul orei 16.50, zgomotul resimtindu-se in toate colturile orasului, dar chiar si la 30 de kilometri de Galati, respectiv in localitatile Independenta, Sendreni, Sivita sau Vanatori, precum si pe Dunare, relateaza publicatia Viata Libera. Nimeni nu a gasit pana acum nicio explicatie. O bubuitura similara s-a auzit anul trecut si la Iasi. Astfel de fenomene nu sunt singulare, au loc cu regularitate in Statele Unite.

Iata cateva exemple:

Pe 16 ianuarie 2016, ksn.com scria despre „explozii misterioase” in regiunea Wichita. Locuitorii au declarat ca au auzit un „sunet puternic”, iar „casele trepidau”. Politia si pompierii nu au gasit niciun semn al vreunei explozii.

Pe 26 ianuarie 2016, WTHITV relata despre „vibratii” si „bubuituri” in Carolina se Sud. Autoritatile au declarat ca nu a avut loc niciun cutremur.

bubuit

Pe 13 februarie 2016, Detroit Free Press a relatat ca un „zgomot puternic a fost auzit miercuri dimineata” de mai multi locuitori din West Michigan. Acestia au spus ca locuintele au vibrat serios, ca in urma unui cutremur sau a unui boom sonic. Autoritatile au declarat ca nu s-a inregistrat niciun cutremur, iar la bazele militare din zona nu existau avioane supersonice.

Pe 1 martie 2016, pe pagina postul ABC7 din New York se relateaza despre un „puternic boom” in Suffolk County. Politia a declarat ca a primit numeroase telefoane privind incidentul, insa nu a existat nicio explicatie. Nici autoritatile militare din zona nu stiau nimic, spunand ca vor verifica la Baza Aeriana din zona daca au existat zboruri ale avioanelor F-35.

Pe 7 martie 2016, Vice anunta ca s-au auzit „explozii” in regiunea Los Angeles, iar cladirile s-au cutremurat, „insa nimeni nu stie ce s-a intamplat”. Martorii au povestit despre o „bubuitura puternica”, iar politia a confirmat ca a primit numeroase sesizari in saptamanile precedente. „Din pacate nu am reusit sa ne dam seama despre ce e vorba. Suntem la fel de derutati ca toti ceilalti”, a declarat un reprezentant al politiei din LA.

Acestea sunt doar cateva exemple din presa americana, fiind zeci de astfel de articole despre „bubuituri misterioase” de la inceputul acestui an.

Un eveniment similar cu cel de la Galati a avut loc pe 20 aprilie 2016, la Calarasi. Potrivit presei locale, un suflu puternic asemanator cu cel al unei explozii semnificative a creat panica printre locuitorii orasului. Evenimentul s-a petrecut la ora 14, in timp ce, la Iasi, bubuitura din 1 iunie 2016 s-a auzit in jurul orei 13.30. La fel ca la Iasi, reporterii din Calarasi au cautat informatii la autoritati, dar niciuna dintre acestea nu a putut oferi vreo explicatie.

„Observatorul de Calarasi“ a aratat ca nici la numarul de urgente 112 nu a fost primit vreun apel. Ca in cazul Galatiului si Iasului, bubuitura din Calarasi s-a auzit si in localitati invecinate. Presa locala a scris ca autoritatile au trimis mai multe echipe in teren, in zone unde bubuitura s-a auzit cel mai tare, in incercarea de a identifica locul unde s-ar fi produs presupusa deflagratie, dar nu au descoperit nimic. Pe surse, reporterilor din Calarasi li s-a transmis ca ar fi fost o „detonare controlata“ la o unitate militara din apropierea orasului, dar ziaristii au subliniat ca bubuitura nu s-a auzit in zone din imediata apropiere a unitatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: