Coreea de Nord a prezentat simularea unui atac cu rachete asupra SUA. Un mare oras american este pulverizat – Video

externe

Coreea de Nord a difuzat o inregistrare video in care simuleaza un atac cu rachete impotriva unui oras din SUA, in cadrul festivitatilor ocazionate de implinirea a 105 de la nasterea fondatorului Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC), Kim Ir-Sen, conform imaginilor televiziunii de stat KCTV, informeaza miercuri agentiile de presa EFE si Yonhap, citate de Agerpres.

Conform imaginilor, ceea ce pare a fi o racheta balistica cu raza intermediara de actiune este lansata de Coreea de Nord, aceasta traverseaza Oceanul Pacific si loveste un oras neidentificat din SUA.

In final, imagini cu un drapel american in flacari sunt suprapuse peste cele ale unui cimitir.

Inregistrarea video a fost difuzata duminica pe un ecran gigant intr-o sala imensa de spectacole din Phenian, sub acompaniamentul unui cor al armatei, in plina escaladare a tensiunilor in Peninsula Coreea. Corul interpreteaza un cantec in onoarea unitatilor de artilerie Hwasong, responsabile pentru cele mai multe dintre recentele lansari de rachete cu raza scurta si medie de actiune. Cantecul include versurile: ”Mandrele noastre rachete Hwasong explodeaza” si rachetele ”zboara cu viteza fulgerului pentru a sfida imperialismul”.

Tensiunile au escaladat semnificativ in ultimele saptamani in Peninsula Coreea, pe fondul amenintarilor Washingtonului, care a sugerat ca ar putea proceda la un atac preventiv impotriva Phenianului daca acesta continua testele cu rachete balistice sau nucleare.

Ultimul astfel de test a avut loc duminica trecuta, cand Coreea de Nord, care cu o zi inainte organizase o parada militara la care a prezentat noi presupuse rachete intercontinentale, a incercat fara succes sa lanseze ceea ce a parut a fi o racheta cu raza medie de actiune.

Regimul lui Kim Jong-Un ar putea efectua in zilele urmatoare un test nuclear subteran, dupa ce mai multe fotografii din satelit de la centrul de testare din Punggye-ri (nord-est) arata ca totul pare gata pentru ca acesta sa fie efectuat.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: