Coreea de Nord. Imagini extraordinare din misteriosul METROU care strabate Phenian. Circula la 100 de metri sub pamant

externe

Metroul din capitala Coreei de Nord, Phenian, este unul dintre cele mai misterioase din lume, putini turisti straini au avut pana acum ocazia sa calatoreasca cu acesta. Unul dintre norocosi este fotografa Elaine Li din Hong Kong.

Metroul circula la o adancime uriasa, la peste 100 de metri de suprafata, scrie CNN. Este unul dintre cele mai misterioase retele de transport public. Turistii straini, care sunt acceptati in Coreea de Nord doar intr-un numar foarte mic, de cateva mii pe ani, pot calatori cu metroul doar in grupuri organizate, insotite de un ghid nord-coreean.

“Primul lucru pe care l-am observat, desi statiile sunt foarte slab iluminate, a fost ca interioarele sunt foarte fanteziste. Candelabre uriase, stalpi din marmura si picturi uriase cu tatal conducatorului, Kim Jong Il. Apoi am remarcat ca, in statii, exista standuri cu ziare iar ca lumea sta in jurul lor si le citeste. A fost extraordinar sa observ cum in orase cosmopolite ca Hong Kong suntem, in permanenta, bombardati cu reclame iar locuitorilor din Pyongyang li se impuie capul de propaganda.

Nu mi s-a spus ce sau cum sa fotografiez. Am fost insotiti in permanenta de ghizi si am avut permisiunea sa vizitam doar cateva statii. Am fotografiat cam ce am avut chef, mai putin insa in tuneluri, fara sa ni se explice de ce. Primul lucru pe care l-a observat a fost linistea. Nimeni nu spunea nimic, parca nu era viata”, a povestit Elaine Li pentru CNN.

metrou-coreea metrou-coreea2 metrou-coreea4 metrou-coreea5 metrou-coreea6 metrou-coreea7 metrou-coreea8 metrou-coreea9 metrou-coreea10 metrou-coreea11 metrou-coreea12 metrou-coreea13

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: