Corina Cretu, despre decizia lui Juncker care a infuriat-o pe Gabriela Firea: „Numai vesti bune pentru Romania”

news

Anuntul presedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, referitor la organizarea unui Summit special in Romania, la Sibiu, in data de 30 martie 2019, reprezinta o veste buna pentru tara noastra, considera comisarul european pentru Politica regionala, Corina Cretu. Insa nu este si o veste buna pentru Gabriela Firea, care abia astepta sa se laude ca acest summit este gazduit de Bucuresti.

„Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a sustinut astazi discursul privind starea Uniunii in fata Parlamentului European, facand bilantul peisajului politic si economic european actual, o ocazie de a trece in revista activitatea desfasurata de UE in ultimul an si de a puncta prioritatile pentru anul urmator. Presedintele a prezentat viziunea sa asupra modului in care Europa poate avansa pana in 2025: o Europa capabila sa actioneze rapid si decisiv acolo unde este nevoie; o Europa ancorata in valorile noastre comune; o Europa care isi respecta promisiunea de prosperitate. Pe masura ce intram in a doua jumatate a acestui mandat avem o oportunitate imensa de a construi in baza realizarilor noastre de pana acum si de a ajuta la modelarea Europei de maine”, a aratat comisarul european intr-o postare pe Facebook.

Totodata, a continuat Corina Cretu, in luna martie presedintele Juncker a prezentat cele cinci scenarii pentru viitorul UE, care au fost intens dezbatute de atunci. „Astazi, a venit timpul sa tragem primele concluzii necesare pentru a face urmatorii pasi de la dezbatere la decizii. Iata cateva elemente despre modul in care Presedintele Comisiei Europene vede lucrurile, scenariul nr. 6”: „Nu pot accepta ca in Europa de astazi sa avem cetateni de mana a doua. Copiii nu pot muri in Europa din cauza unor boli care ar fi trebuit eradicate cu zeci de ani in urma; copiii din Romania trebuie sa aiba aceleasi oportunitati ca si in Italia — trebuie sa ajutam aceste state membre sa aiba vaccinuri nationale; Nu pot exista consumatori de mana a doua. Nu pot accepta ca cetatenii din centrul si estul UE sa cumpere produse mai proaste decat in restul UE. Si, nu in ultimul rand, este timpul sa aducem Romania si Bulgaria in Schengen.”

„Totodata, presedintele Juncker a anuntat ca isi propune ca in timpul Presedintiei Romaniei la Consiliul UE sa organizeze un Summit special in Romania, in Sibiu, in data de 30 martie 2019 — imediat dupa iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana — considerand ca va fi momentul potrivit ca liderii europeni sa ia decizii esentiale pentru o Europa mai democratica si mai puternica. Numai vesti bune pentru Romania!”, a subliniat comisarul european.

Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus miercuri, intr-un discurs in plenul Parlamentului European la Strasbourg, organizarea unui summit al UE la o zi dupa Brexit, la 30 martie 2019, in orasul Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar, relateaza Reuters.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: