Decizie surprinzatoare. Polonia isi proclama AUTONOMIA fata de Bruxelles: „Este de neimaginat”

externe

polonia

Majoritatea parlamentara de la Varsovia a adoptat vineri o rezolutie prin care proclama autonomia tarii. Documentul cere guvernului sa opuna rezistenta tuturor actiunilor care ar incalca suveranitatea tarii si arata cu degetul catre Bruxelles, relateaza Radio Polonia, citat de Digi24.

Rezolutia intervine cu trei zile inainte de expirarea ultimatumului pe care Polonia l-a primit din partea Comisiei Europene pentru a-si remedia criza legata de Curtea Constitutionala. Daca nu face pasi in acest sens, Bruxelles-ul a avertizat Varsovia ca va da, luni, un aviz legat de respectarea statului de drept.

„Potrivit Constitutiei, Republica Polona este un stat democratic, suveran, sub domnia legii”, se afirma in rezolutia adoptata de parlamentarii partidului Lege si Justitie (conservator, la putere) si de 15 parlamentari ai partidului Kukiz.

„Tara s-a confruntat recent cu amenintari la adresa autonomiei, care submineaza regulile democratiei, ale legii si pacii sociale”, se arata in document.

Rezolutia mentioneaza si tentativele UE de „a impune Poloniei deciziile referitoare la refugiati”. Aceste decizii nu au nicio baza in legislatia europeana si incalca suveranitatea natiunii poloneze si valorile europene.

Votarea rezolutiei, care a urmat unei dezbateri aprinse in Parlament, a fost boicotata de cea mai mare parte a opozitiei, care spune ca un astfel de document este de neimaginat in tari precum Marea Britanie, Spania sau Franta.

Partidul de guvernamant din Polonia, formatiunea conservatoare Lege si Justitie, si-a plasat deja cinci judecatori in cadrul Curtii Constitutionale, o masura controversata, ce i-ar permite sa blocheze usor eventuale avize defavorabile. Deloc speriat de scandal, Lege si Justitie a plusat: a schimbat si felul in care se iau deciziile in Tribunalul Constitutional, de la majoritate simpla la majoritate calificata cu doua treimi. Combinate, cele doua miscari risca sa paralizeze activitatea instantei constitutionale din Polonia. Reforma, care este considerata de multi o provocare pentru valorile democratiei si a separatiei puterilor in stat, a starnit ingrijorare la Bruxelles si a scos zeci de mii de oameni in strada in Polonia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...
 • Mircea Groza

  Stingeti,lichidati ,conflictul din Siria si nu vor mai fi asa multi emigranti,refugiati.

  • Iulius Popa

   Stimabile, ” bate șeaua ” , vin rușii :(((

  • B.

   Da’ ce treabă au imigranţii cu Siria ? Majoritatea-s marocani, tunisieni, pakistanezi, afgani sau irakieni…

   • l/e

    Totul este dirijat ca sa distruga valorile crestine; spunea f bine un lides musulman sa ne pastram valorile; daca si acela a spus o,

 • G

  Bravo lor ! Ii admir pentru ce au favut ultomul badtion al crestinismului in euroabia

 • SUA-UE = URSS

  Cine a provocat razboaiele in Asia si Africa ? Cine invadeaza Europa cu milioane de musulmani ? SUA – UE – NATO – ONU – VATICAN – SOROS… si guvernele lor de marionete.
  Toti acestia sustin public, prin declaratii si prin orice mijloace, invazia islamului in Europa. Totul este forte clar, la vedere. Asta este Oculta Mondiala care pune in aplicare planul masonic Kalergi. Popoarele Europei sunt atacate. Este un razboi foarte pervers si trebuie sa ne aparam prin orice mijloace.

  Uitati-va ce spun si ce fac Soros, Papa, SUA, UE, ONU …

  http://www.aktual24.ro/miliardarul-soros-isi-dezvaluie-planurile-ue-trebuie-sa-accepte-1-milion-de-refugiati-anual/

  http://www.aktual24.ro/papa-francisc-mesaj-sfasietor-pentru-europa-ce-s-intamplat-cu-tine-primiti-refugiatii-cu-bratele-deschise/

  http://www.aktual24.ro/ambasadorul-sua-romanilor-sa-primeasca-refugiati-lasati-i-sa-devina-parte-a-noii-romanii/

  http://www.agerpres.ro/externe/2016/02/29/criza-refugiatilor-inaltul-comisar-al-onu-pentru-drepturile-omului-denunta-o-xenofobie-in-crestere-18-02-13

  https://www.youtube.com/watch?v=Ws437H1N0zs

 • Pavel Radu

  Felicitari polonezilor.UE nu inseamna ca doi sa dicteze si restul sa execute.Polonia a fost si ramane un pilon greu de daramat.

 • Gnandt Stefan-Alexandru

  DE CE „DE NEIMAGINAT”?????SUNT UN POPOR CARE NU PUPA-N-CUR EUROPA SI NU SE APLEACA IN FATA NIMANUI.BRAVO LOR. LE AJUNGE SCLAVIA SUB HITLER SI SUB COMUNISTI.FATA DE NOI,EI MAI AU MANDRIE SI PATRIOTISM

  • Cucu

   Rahat, dupa ce au supt miliarde de euo sa construiasca tara acum vor independenta…tipic polonez….indivizii polonezi sunt la fel (90% din ce cunosc …la locul de munca te pupa si in vene numai cat au inters…apoi dupa ce isi vadsacii in car sau daca esti la greu dau bir cu fugitii..) ….

   • Claudiu Vasile

    tu ai dat raspunsul tipic lakeului Romanesc , ;)))))

   • Claudiu Vasile

    servilul si umilul de tine ;)))))

   • Manuel

    Câtă dreptate ai! Într a devar așa este Cum spui.or fi toata Polonia în zodia cu 2 fețe?

   • Valeria Gelb

    si romania de ce nu a supt…asta este intrebarea de ce nu am luat toate fondurile europene? pentru ca fiecare tara si contribuie cu o suma mare,deci si polonia a contribuit dar romania nici nu si a luat suma cu care a contribuit,deci care este secretul,ei sunt seriosi si si vad interesul national ,la noi e interesul personal al unora? corect?

   • ACULIN TĂNASE

    Polonezii sunt un popor demn. Ei au „mirosit” repede cum stă treaba cu UE și au negociat la sânge integrarea. Pentru asta s-au sprijinit și pe Grupul de la Vișegrad, pe poziția strategică și pe propriul popor (unit !). Au obținut peste maximul din ce s-a putut !Noi ne-am dus la Bruxelles în genunchi, ca niște ologofreni, am cedat toate resursele fără condiții și acuma plângem că, de fapt, noi suntem băieții cinstiți și fără noroc !
    Partea mai proastă e că partea cea mai nasoală abia acum stă să înceapă, iar noi așteptăm să ne reprezinte interesele Cel de Sus !
    Da, acum trebuie să mergem la Catedrala Mântuirii Neamului și să plătim acatiste cu toți bănuții care ne-au mai rămas. Simplu, NU ???

  • gelu

   Am spus mai demult, mai marii Europei urmaresc interesele lor, mult mai putin îi intereseaza ce se va întampla cu estul Europei. Ei ne vor sclavi, piata de desfacere a produselor celor puternici din uniune si în mare parte au reusit.Declinul a început de mult si se adanceste pe zi ce trece.Unele tari si-au dat seama si actioneaza în consecinta, altele precum Romania astepta ca de obicei o minune,nu se va întampla, dar pana atunci ne terminam cutotul.Daca am avea oameni de valoare care ar sti sa se foloseasca de ceia ce Europa îti ofera atunci zici ca mai poti face saltul înainte, dupa cum nu avem , si ei europenii stiu foarte bine lucrul acesta „ne bat cu armele noastre”.Politica noastra este a capului plecat, si atunci este usor sa faca ce vor cu noi.Vezi cazul Schengen.

 • sandrina

  Bravo polonezilor. Mai devreme sau mai târziu UE sa va destrama. Mai bine mai devreme decît mai tîrziu si mai bine din interior decît din cauza „popoarelor migratoare”.

  • Liviu

   De prosti/proaste nu ducem lipsa.Din pacate…Zic si eu ca omul…

 • Basta Hasta

  Bravo Polonia !!!

 • „Suedezu”

  Desigur cá-i ADMIR pe polonezi în decizia aceasta, DAR cum rámâne cu BUNÁSTAREA poporului ??
  Si polonezii ( întocmai ca si românii) sînt IOBAGII Europei de West …
  Numai în Anglia lucreazá PESTE 4 milioane de polonezi, în Norvegia c.a. 300 000 ! ….

  • Dani

   Pai bunastarea poate veni tocmai ca urmare a acestei decizii. Prin autonomie fata de UE se intelege inclusiv autonomia financiara si economica. Nu vor mai fi obligati sa cumpere toate ciurucurile multinationalelor si isi vor rezerva dreptul de a trece la o adevarata economie de piata, cu productie proprie. Ramine de vazut ce decizie vor lua jidanii ce conduc UE. Daca incearca o lovitura de stat in Polonia si aceasta nu reuseste, Polonia va lua decizia de a parasi uniunea, ceea ce va atrage principiul dominoului. De-abia astept momentul in care vom fi iar suverani si ne vom putea mindri ca sintem romani!

   • „Suedezu”

    NICIODATÁ Westul NU a stat la cheremul Estului !.
    Dupá cum ai spus si tu „jidanii” comandá = BANUL comandá, iar prin asta vor face cáci Polonia O VOR DAUÁ IAR PE MÎNA Russiei ASA CUM AU FÁCUT-O DE NENUMÁRATE ORI !….
    România v-a ÎMPÁRTÁSII ACEIASI SOARTÁ (din pácate) CU A POLONIEI !….
    România ARE MEREU un dusman în Vest (Ungaria) care la rîndul ei ARE un prieten în Vest (Austria) si care POATE FI ÎNFLUENTATÁ SPRE DISTRUGEREA României….
    Sá NU uitám cáci România NU este total ÎNCHEGATÁ National…Existá motsättningar între minoritátisi CHIAR între români – între REGIUNI- asa cum ar fi Moldova, Dobrogea, Banat, etc.
    Nu vreau sá merg mai departe cu un SCENARIU care ÎNGROZESTE…
    Russia NU iartá aceastá manevrá a României de a fi VASALII USA, si la o adicá conflict cu NATO România fiind BÁGATÁ LA ÎNAINTARE ( BINE GÎNDIT DE YANKEE ! …DE-A DEPÁRTA CONFLICTELE DE LA GRANITELE TERITORIALE USA !… CÁ DOAR VRE-O 2-3 BOMBE ATOMICE PESTE România, NU afecteazá direkt USA…)
    Russia NU se va lása înfrîntá în NICI O FORMÁ – cu sau fárá Putin – Russia are ISTORIA ei ca si popor LUPTÁTOR – arma/pusca este GARANTIA lor de IMPERIU.
    Russia ESTE puterea Mondialá CARE DECIDE SOARTA TÁRILOR DE Est (inclus deci si România)
    Credeti voi cáci NATO se va implica cu inimá la eventuala distrugere a României si-a poloniei SI-A tárilor Baltice !???
    Vá îmbátati cu apá rece … ACESTA este scopul Westului ! = de-a ÎNDEPÁRTATA pericolul de la granitele lor CÎT MAI MULT SPRE Est !….
    Î-i DOARE-N BASCÁ pe; norvegieni, danezi, francezi, spanioli, portughezi, italieni, irlandezi, etc.etc. de Polonia si România !…
    România TREBUIA SÁ S-E DECLARE NEUTRÁ (militar) SI SÁ DUCÁ O POLITICÁ DE Istorie MAI BILATERALÁ cu TOATE POPOARELE INCLUSIV RUSSIA !, DE MULT AM FI FOST UNITI CU R.Moldova, ba CHIAR mai mult, ne-ar fi AJUTAT Russia la REÎNTREGIREA NEAMULUI ROMÂNESC !.

    • Catalin Nistor

     Mai repede cu poporul rus, ortodox decat cu Satanismul American. Cred ca scopul NATO este altul, anume Agenda 2030, agenda ONU. Desfiintarea tarilor!

   • gelu

    Subscriu întrutotul, mai devreme sau mai tarziu UE se va prabusi.

 • miky

  Din pacate noi ,romanii suntem obisnuiti cu capul plecat…din acest motiv suntem tratati ca si cum nu am avea nimic de spus..Nu avem mandria polonezilor, Polonezii l-au tras de maneca pe ambasadorul licuriciului cand a inceput sa deschida gura..in schimb noi l-am aplaudat.
  Romanii tot astepta sa se „desteapta-te romane”

 • Stroiu Vasile

  Felicit parlamentul polonez. Oare când parlamentarii noștri își vor da seama că sunt români.

  • gelu

   Degraba nu, pentru ca ai nostri sunt ticalosi, mai cu seama cei care vin din era Basescu. Cei zece ani de dominatie Basista ne va costa enorm si pe o perioada lunga, el i-a obisnuit rau pe mai marii Europei, el care a plecat capul în fata lor pentru a-l ajuta sa se mentina la putere. Noi nu suntem Polonia, interesele sistemului nostru nu converg cu interesul poporului, de aceea nu vad sa se faca si la noi la fel.

   • Valeria Gelb

    daca se destrama vom fi obligati sa iesim…nu?

  • l/e

   avem noi parlamantari ? avem doar smecherasi-

 • Dani

  Hmmm…cum putem emigra in Polonia?

 • Catalin Nistor

  Va pup! Sa traiti pana la sfarsitul veacurilor!

 • Mamaie DelaFetesti

  Foarte bine. Polonezii au avut intotdeauna demnitate si coloana vertebrala. La noi, insa, nu cred ca ar fi bine sa se intample asta. Doar UE ii mai tine cat de cat in lesa pe nemernicii din tara asta – ma refer la jigodiile care ne guverneaza. Daca ar avea autonomie deplina, ar fi vai si-amar de noi astia de rand.

  • l/e

   Cum era Les Valesa? Un om ferm si iubitor de oameni.

   • Mamaie DelaFetesti

    Bati campii sub comentariul meu. Eu vorbeam de coloana vertebrala, nu de iubirea fata de semeni propovaduita de popii nostri si de biblia lor rasuflata.

 • O uniune artificiala. Si din care doar cateva tari au de castigat. Nu e o uniune benefica nici pentru tara noastra din pacate.

 • Un alt trecător

  UE este cea mai corecta organizatie politico-economica cu rolul de a colecta in mod cinstit in folosul bogatilor, tot ceea ce au saracii mai bun..

 • Un alt trecător

  UE este cea mai corecta organizatie politico-economica cu rolul de a colecta in mod cinstit in folosul bogatilor, tot ceea ce au saracii mai bun… Unii oameni mai patrioti s-au prins, Polonia este pe la mijloc in UE ca si bunastare si de aceea vede mai bine…

 • Bujor Ioan Turcu

  Bravo polonezilor !!! Directia inspre care se indreapta UE este cu totul alta decat cea la care a aderat Romania si de asemenea Polonia !! Din pacate politicienii care ne conduc sunt slugile conducerii sclerozate si senilizate a UE ! Inca o data cinste polonezilor !!!

 • Michaela Ilie

  BRAVO POLONIA!!! UE este tot o formă de COMUNism…COMUNitatea…EUROPeană….

 • Bujor Ioan Turcu

  Bravo lor !!! Conducatori cu coloana vertebrala ! Nu aceasta este Europa la care am aderat atat noi cat si polonezii !!! Au schimbat regulile pe parcurs ! Cinste polonezilor, care au conducatori vrednici si nu niste lasi si slugarnici ca si presedintele si parlamentarii nostri, care sunt calcati in picioare de catre Angelika si Macron & Co.

 • Andreiescu Stela-ana

  SE DARAMA IMPERIUL VISAT DE HITLER, REALIZAT DE MERKEL SI SARKOZI?

 • Cristian Valcu

  Prin anul 3867 cred că așa ceva ar putea să se întâmple și în Romania, dacă va mai exista.

 • Gogu Viesparu

  Cand prostia nu are limite, nimic nu ne mai surpinde. poate noi nu vom ajunge aici, dar nimic nu este exclus. Doamne ferește. Vom vedea care vor fi efectele in Polonia si poate vom tine cont. Daca nu, „finita la comedia!

 • ACULIN TĂNASE

  (!!!) – Citiți mai jos, ca să înțelegeți ce se întâmplă în Polonia și apoi comentați.

  PLANUL SECRET al GERMANIEI și FRANȚEI, demascat de televiziunea poloneză de stat. Berlinul și Parisul vor crearea unui SUPERSTAT FEDERAL EUROPEAN în care statele membre NU mai au drepturi.

  European_Union1-800×445

  Un stat Federal SUPRA-EUROPEAN în locul Uniunii Europene, o astfel de propunere a fost făcută la Mitingul de la Praga, țărilor de la Vișegrad, de către Ministrul de Externe German Frank-Walter Steinmeier. Propunerea le-a fost prezentată sub formă de ULTIMATUM.

  Documentul care a fost publicat pe portalul de știri polonez TVP Info are 9 pagini și este SEMNAT de către miniștrii de externe ai Germaniei și ai Franței.

  Principalele propuneri din document sunt următoarele:

  • Statele membre NU vor mai avea dreptul să mai aibe armată proprie și servicii speciale proprii.

  • Unificarea completă a sistemul juridic penal, civil și al sistemului de impozitare. Statele membre NU vor mai avea dreptul să-și impună pe plan național propriul sistem de taxare și de impozitare și nu vor mai avea dreptul să aibe propriul lor cod penal și propriul cod civil.

  • Statele membre NU vor mai avea dreptul să aibe propria lor Monedă și propria lor Bancă Centrală.

  • Statele membre NU vor mai avea dreptul să aibe propriul lor sistem de acordare a vizelor pentru cetățenii non-europeni. Sistemul de VIZE va fi legiferat DOAR de Bruxelles. Vizele vor fi acordate DIRECT de la Bruxelles pe baza unei legislații unice.

  • Super-Statul Federal va avea o politică externă UNICĂ. Ministerele de externe și organizațiile pentru cooperarea internațională de la nivelul fiecărui stat VOR FI DESFIINȚATE.

  • Limitarea rolului NATO în Europa. Crearea unei Armate Europene și a unor Servicii Speciale Centralizate Europene. Serviciile Secrete și Armatele Statelor actuale vor fi DESFIINȚATE. Ele vor deveni SECȚII sau PĂRȚI ale Armatei și ale Serviciilor Secrete Federale Europene.

  • Actualele State Membre VOR PIERDE controlul asupra propriilor frontiere. Ele vor pierde de-asemenea controlul asupra procedurilor de admisie și de relocare a refugiaților pe propriile lor teritorii.

  Practic dorința explicită a germanilor care i-au luat în căruță și pe francezi, este să apară un suprastat European în loc de Uniunea Europeană. Acesta a fost ultimatumul prezentat de germani la mitingul din Praga unde a fost prezentat țărilor de la Visegrad de către Frank-Walter Steinmeier.

  Dacă un astfel de document va fi aplicat şi va intra în vigoare, în locul Uniunii Europene vom avea DOAR o singură SUPRA-ȚARĂ europeană, care va ființa în funcție de dorința celor mai puternici actori care controlează astăzi Uniunea Europeană.

  Actualele state membre NU vor mai avea dreptul să aibe propria armată, propriile servicii secrete, propriul Cod Penal, propriul Sistem de Impozitare – inclusiv nu vor mai avea dreptul să aibe și să impună propriile lor taxe și impozite.

  Ele NU vor mai avea dreptul să aibe monedă proprie, NU vor mai avea dreptul să aibe o BANCĂ CENTRALĂ deci nu vor mai fi capabile să-și apere propriile lor interesele financiare, politice și militare ca STATE-NAȚIUNE.

  În plus, actualele State Membre vor pierde controlul asupra propriilor frontiere. Ele vor pierde de-asemenea controlul asupra procedurilor de admisie și de relocare a refugiaților pe propriile lor teritorii. Berlinul vrea să introducă un sistem de vize uniform, sistem fixat de la Bruxelles și propune ca politica externă să fie condusă DOAR de către Bruxelles.

  Documentul mai vrea să LIMITEZE rolul NATO pe Continentul European.

  În preambul, e scrisă justificarea dată de Germani și de Francezi pentru a genera o astfel de federație aberantă la nivel European:

  „Our countries share a common destiny and a common set of values that give rise to an even closer union between our citizens. We will therefore strive for a political union in Europe and invite the next Europeans to participate in this endeavor. „

  Cele nouă pagini ale documentului nu lasă NICI UN DUBIU asupra faptului că Germania vrea să transforme întreaga Europă Continentală într-un NOU STAT FEDERAL. Hitler se bucură cu siguranță nespus de mult, cu excepția faptului că această nouă SUPRA-GERMANIE europeană pare a fi mai degrabă una neostalinistă și neobolșevică decât una neohitleristă. Totalitară e însă cu siguranță.

  Miza imediată RELOCAREA IMEDIATĂ a migranților în Est Europei

  Un document bombă a fost dezvăluit luni seară de radio televiziunea poloneză.

  Este vorba de planul comun franco-german pentru Summitul european care va avea loc marți și miercuri la Bruxelles după #Brexit și care ar fi fost înmânat luni de șeful diplomației germane omologilor săi din Grupul de Vișegrad.

  Miniștrii de externe ai Franței și Germaniei au propus crearea unui „superstat european” care limitează competențele țărilor membre ca urmare a referendumului din Marea Britanie, transmite radio televiziunea poloneză TVP.

  Conform presei poloneze, documentul susținut de ministrul german de externe Frank-Walter Steinmeier a fost prezentat luni țărilor din grupul de la Vișegrad ca un ULTIMATUM.

  Cererea Germaniei susținută de Franța însemnă că membri ai unui superstat, în acest caz țările UE, în practică nu mai au dreptul la propria lor armată, la un cod penal separat, sau un sistem de impozitare propriu și nu ar avea propria lor monedă.

  În plus, statele membre ar pierde şi controlul asupra propriilor frontiere și procedurilor de admisie și relocarea refugiaților.

  Un lucru e clar. Globaliştii se grăbesc să preia controlul total în noua închisoare a popoarelor numită Uniunea Europeană, construcție globalizării în care cei care vor să plece sunt puși la zid amenințați şi înjurați iar cei care sunt încă membri sunt înjurați permanent de comisarii neobolşevici de la Bruxelles că nu fac bine ce fac.

  Este clar că acest proiect aberant nu a apărut peste noapte ci a fost conceput de mințile bolnava din Germania şi Franța încă dinainte de BREXIT. El a fost acuma REÎNPACHETAT și livrat sub pretextul „urgenței impuse de BREXIT”.

  Am spune chiar că avem mare noroc cu Brexitul care cu siguranță va genera o rezistență hotărâtă din partea Statelor din Europa de Est, care nu sunt slugile lui Merkel cum am ajuns noi să fim.

 • Vlad Mocanu

  Felicitări Polonia