Dragnea ia in serios toate „dezvaluirile” unor penali celebri si cere Parlamentului infiintarea de comisii de ancheta

news

Liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat, marti, ca s-ar putea infiinta doua noi comisii de ancheta, una in cazul arhivei SIPA si cealalta privind acuzatiile lui Daniel Dragomir, fost ofiter SRI cercetat in dosarul Black Cube.

Dragnea a cerut, marti, ca Dragomir sa  fie audiat in comisia parlamentara de control a SRI: „Eu cred ca Comisia SRI va trebui sa il cheme rapid pe acest domn, Dragomir. Asemenea afirmatii nu pot fi facute in spatiul public fara sa fie audiat de Comisia de control a SRI sau chiar sa se infiinteze o alta comisie de ancheta. Va fi chemat la comisia SRI dupa ce va fi ales noul presedinte al comisiei.”

El ia in calcul si infiintarea unei comisii de ancheta pe aceasta tema.

De asemenea, Liviu Dragnea a afirmat ca nu este exclusa si infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind situatia arhivei SIPA.

„Am primit o solicitare pentru a infiinta o comisie parlamentara de ancheta cu privire la activitatea si arhiva SIPA. Si eu sustin aceasta propunere si cred ca – maine sigur nu, pentru ca nu putem la Birourile Permanente reunite – cred ca saptamana viitoare vom propune si vom aproba infiintarea unei comisii de ancheta parlamentara pentru situatia de la SIPA”, a spus Dragnea.

Evenimentul Zilei, patronat de inculpatul Dan Andronic, a cerut, duminica, printr-o scrisoare deschisa adresata presedintilor celor doua camere ale Parlamamentului, infiintarea unei comisii de ancheta privind arhiva cu documente secrete a SIPA.

Fostul ofiter SRI Daniel Dragomir a declarat, luni seara, la Antena 3, ca Florian Coldea ar fi ordonat arestari si ca, odata ce comisia parlamentara ii va ridica „aceasta opresliste a secretului” va vorbi, sustinand ca sefa DNA, Laura Codruta Kovesi, si directorul operativ al SRI aveau colaborari pentru a obtine sentinte favorabile in justitie. „Au fost si ofiteri acoperiti in justitie”, a acuzat acesta. Fostul ofiter a mai sustinut ca orice serviciu foloseste „acoperitii” din media, iar pe „cativa care au raspuns la ordinele binomului” i-a cunoscut si el.

„Ofiterii SRI faceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau le contrasemnau si le trimiteau in instanta. Sperau ca cei din campul tactic sa dea decizii favorabile. SRI dadeau biletele si erau dictate complete de judecata. Erau relatii personale intre judecatori si ofiteri care erau implicati in campul tactic. Dumbrava sprijinea judecatorii sa ajunga in pozitii. A fost si prin santaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost si ofiteri acoperiti in justitie. Cand vorbim de ofiteri acoperiti intre procurori si judecatori se incalca grav Constitutia”, a afirmat fostul ofiter SRI Daniel Dragomir, la Antena 3.

Daniel Dragomir a fost arestat in septembrie 2016 pentru 30 de zile, in dosarul Back Cube, privind spionarea si hartuirea procurorului sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, pentru constituire a unui grup infractional organizat, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la transfer neautorizat de date informatice, instigare la operatiuni ilegale cu dispozitive si programe informatice, instigare la fals informatic, in forma continuata si instigare la violarea secretului corespondentei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: