Dragnea intervine furios dupa ce Guvernul si-a precizat pozitia in cazul Bombonica-CCR. Ce spune si presedintele CCR despre solicitarea fostei sotii a liderului PSD

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri, ca raspunsul dat de Guvern Curtii Constitutionale la sesizarea fostei sale sotii, Bombonica Prodana, privind abuzul in serviciu „este o proba de mare specializare juridica”, afirmand ca Parlamentul nu da astfel de raspunsuri. Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Valer Dorneanu, a declarat, vineri, la Constanta, ca sesizarea fostei sotii a lui Liviu Dragnea se va judeca, cel mai probabil, pe 6 iunie.

„Este o proba de mare specializare juridica si constitutionala. Noi, de exemplu, de la Parlament nu dam astfel de raspunsuri. Camera Deputatilor nu raspunde la solicitari facute pentru spete ale unor persoane fizice aflate in procese. Noi raspundem cand sunt dispute constitutionale intre institutii, conflict intre institutii, contestatii facute de Avocatul Poporului. Nu intram in astfel de… Dar probabil la Guvern este o alta practica. Nici nu cred ca premierul Grindeanu a stiut despre ce e vorba”, a declarat presedintele PSD, Liviu Dragnea, solicitat sa comenteze punctul de vedere transmis de Guvern catre CCR cu privire la exceptia de neconstitutionalitate invocata de catre Bombonica Prodana, fosta sa sotie.

Livu Dragnea a precizat la solicitarea jurnalistilor ca relatiile sale cu premierul Grindeanu sunt „foarte bune”: „Sunt bune, sunt foarte bune”, a raspuns liderul PSD.

Presedintele Curtii Constitutionale a Romaniei, Valer Dorneanu, a declarat, vineri, la Constanta, ca sesizarea Bombonicai Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, referitoare la exceptia de neconstitutionalitate in cazul abuzului in serviciu se va judeca, cel mai probabil, pe 6 iunie.

„Cazul Bombonica asteapta la rand. Probabil in 6 iunie vom judeca acest caz pentru ca a urmat calea obisnuita a exceptiilor de neconstitutionalitate. Nu puteam sa-i dam un termen mai scurt sau mai lung. As putea sa spun ca i-am dat un termen mediu”, a spus Dorneanu.

Totodata, Valer Dorneanu a evitat sa se pronunte asupra punctului de vedere al Guvernului Romaniei in acest caz. Executivul a cerut CCR respingerea exceptiei formulate de fosta sotie a lui Liviu Dragnea, privind lipsa pragului valoric pentru abuzul in serviciu.

„Ma puneti in situatia sa ma pronunt asupra unor aspecte care vizeaza strict dezbaterile care vor avea loc in plenul Curtii. Noi nu luam decizii separate si nici nu vorbim separat. Dupa ce luam decizia care va imbraca toate aspectele, dupa aceea veniti in Bucuresti si va stau la dispozitie. In orice caz, odata sesizati de principiu, Curtea Constitutionala solutioneaza acea cauza. Nu suntem ca in procedura civila unde sa functioneze retragerea plangerii”, a mai comentat Valer Dorneanu.

Instanta suprema a sesizat CCR in legatura cu abuzul in serviciu, in dosarul in care Liviu Dragnea este judecat pentru instigare la abuz in serviciu. Solicitarea a fost facuta de fosta sotie a presedintelui PSD. Bombonica Prodana a invocat lipsa unei limite a prejudiciului pentru abuzul in serviciu. In acest dosar, alaturi de Liviu Dragnea a fost trimisa in judecata fosta sotie a acestuia, Bombonica Prodana, sub acuzatia de abuz in serviciu dar si Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Teleorman, fiind acuzata de abuz in serviciu si instigare la fals intelectual.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: