FMI pune la zid Guvernul Grindeanu. Critici vehemente dupa taierile de taxe si cresterile de salarii

money

Seful misiunii FMI in Romania, Reza Baqir, critica dur Guvernul Grindeanu pentru taierile de taxe si cresterile de salarii. Reprezentantul FMI spune ca Romania si-a intarit foarte mult economia dupa criza, insa cresterea economica poate fi afectata de taierile de taxe si cresterile de salarii ale Guvernului Grindeanu.

„Taierile succesive de taxe, cresterile salariale si limitarea investitiilor ameninta sa afecteze aceasta crestere.

Trebuie intarite reformele structurale, mai ales in zona prioritizarii absorbtiei de fonduri EU si sustinerea luptei impotriva coruptiei”, a spus Baqir intr-o conferinta la BNR.

Referindu-se la bugetul pe 2017, reprezentantul FMI a subiniat ca „schimbarile legislative consecutive au facut ca structura bugetului sa fie rigida”.

„Taieri de taxe si masuri de crestere a salariilor si pensiilor, cu costul investitiilor publice, au facut ca bugetul sa fie mai putin flexibil si risca sa nu faca fata socurilor care ar putea veni.

Este mai usor sa scazi taxele, foarte greu sa le cresti. Este mai usor sa cresti salariile si foarte greu sa le scazi. Nu mai e loc de alte taieri de taxe, daca scopul este de a pastra flexibilitatea bugetului”, a continuat Baqir.

In varianta de iarna a prognozei pe termen mediu 2016 — 2020, Comisia Nationala de Prognoza a revizuit in crestere la 5,2% estimarea privind avansul PIB in acest an, de la 4,3% in Prognoza de toamna.

Comisia Europeana (CE) a revizuit in crestere la 4,4% prognoza privind evolutia PIB in 2017, avansul urmand sa incetineasca la 3,7% in 2018, potrivit previziunilor economice de iarna publicate la jumatatea lunii februarie de Executivul comunitar. FMI mizeaza in 2017 pe un avans al Produsului Intern Brut al Romaniei de 3,8%, cel mai ridicat ritm de crestere economica din Europa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: