Gabriela Firea vrea sa-l scoata pe Dan Voiculescu la deszapezit trotuarele: „Vom apela la detinuti”

news

Detinutii si jandarmii vor fi implicati in actiunile de deszapezire care se vor desfasura in urmatoarea perioada in Capitala, avand in vedere ca firmele de salubritate au asigurat deszapezirea in proportie de doar circa 40% pana in prezent, a anuntat primarul general, Gabriela Firea.

Firea a anuntat luni ca, in perioada urmatoare, deszapezirea trotuarelor si a strazilor secundare va fi asigurata de detinuti si jandarmi, pentru care urmeaza sa se apeleze la Ministerul Afacerilor Interne (MAI), Ministerul de Justitiei si Administratia Nationala a Penitenciarelor (ANP).

„Avand in vedere controlul personal pe care l-am facut, (…) in ceea ce priveste mult discutatele deszapeziri de pe stradutele secundare si de pe trotuare, vom lua legatura cu doamna ministru de Interne, cu domnul ministru al Justitiei, cu domnul director general al Administratiei Nationale a Penitenciarielor din Romania, care ne vor sprijini cu detinuti si jandarmi pentru a reusi sa deszapezim toate trotuarele si stradutele secundare intr-un procent mult mai mare decat s-a facut acum si anume circa 40 la suta, consederabil mai mult fata de anii trecuti”, a declarat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, citata de Mediafax.

„Cred ca acest ajutor este bine venit din partea ANP si din partea MAI. Multumesc foarte mult Guvernului pentru acest sprijin, dar vreau sa va spun ca aceasta este o masura pe care am luat-o in criza. De la anul vom discuta foarte clar cu operatorii de salubritate sa isi asume si ei ca acum sunt mai multe exigente si trebuie sa fie degajata si zona a doua de prioritate, deci nu doar arterele mari, bulevardele, ci si trotuarele si stradutele secundare”, a mai spus Gabriela Firea.

Detinutii si jandarmii vor asigura deszapezirea doar de pe stradutele secundare si de pe trotuarele care nu apartin agentilor economici si asociatiilor de proprietari, care au obligatia legala sa asigure inlaturarea zapezii de pe zonele care le revin.

Printre detinuti s-ar putea afla si Dan Voiculescu, care executa la penitenciarul Rahova o condamnare de 10 ani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: