Incepe curatenia si in randul „doctorilor” din Politia Romana: „Vrem ca escrocii in uniforma sa fie identificati”

news

politisti

Sindicatul Politistilor din Romania „Diamantul” cere Ministerului de Interne, Ministerului Educatiei, Academiei de Politie „Alexandru Ioan Cuza” si CNATDCU sa ii puna la dispozitie, in baza legii privind liberul acces la informatiile de interes public, o lista cu tezele de doctorat care s-au finalizat in scoala doctorala a Academiei de Politie, anul finalizarii si titularul fiecarei teze, transmite News.ro.

Intr-o scrisoare adresata celor patru institutii, reprezentantii Sindicatului „Diamantul” arata ca „tezele de doctorat sunt o comoara nationala”, iar functionarii publici care detin titlul stiintific de doctor sunt recompensati cu un supliment salarial de catre „natiunea recunoscatoare”.

Sindicalistii spun ca, potrivit presei, peste 700 de ofiteri din MAI detin titlul de doctor, iar doctoratele plagiate descoperite la scoala doctorala a Academiei de Politie afecteaza prestigiul MAI, al Politiei Romane si politistilor in general.

In aceste conditii, ei cer ca, in baza Legii 544/2001, sa li se comunice lista cu tezele de doctorat finalizate in scoala doctorala a Academiei de Politie, anul finalizarii si titularul fiecarei teze si care dintre aceste patru institutii pastreaza in format digital tezele de doctorat.

Reprezentantii Sindicatului „Diamantul” intreaba, de asemenea, de ce Ministerul Educatiei nu a pus in aplicare pana acum prevederile articolului 168, alin. 89 din Legea 1/2011, potrivit caruia „teza de doctorat este un document public, care se redacteaza si in format digital” si se publica pe un site administrat de Ministerul Educatiei si cer sa le fie transmise in format digital toate tezele de doctorat de la Academia de Politie.

„Dorim sa va ajutam in procesul de transparentizare a operelor de doctorat produse la Academia de Politie, punandu-le la dispozitia publicului, pe pagina noastra de internet. Mai mult, avem membri ai sindicatului – cum este colegul nostru Alexandru Firicel, licentiat in Drept – care vor sa se implice voluntari in studiul acestor teze de doctorat, in scopul de a descoperi indicii de plagiat si de a ajuta institutiile competente la identificarea unor posibili escroci in uniforma”, mai arata sursa citata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , , ,


loading...
  • linksonice

    Jalnice obsesie cu diplome si doctorate in tara asta, in asa hal mai ales obsesia tuturor mediocritatilor din lumea politica, si mai nou acum, din politie … aduce o devalorizare a conceptiei reale de ce inseamna o diploma, un doctorat, un titlu academic la nivel national si rusinos; parca doar Ceausescu si nevastasa aveau astfel de obsesii, Doctor Honoris Causa si ce mai vrei. Ce le aduce in afara de bani? Cu ideile, reusitele sau chiar volcabularul nu impresioneaza pe nimeni. Asta inseamna sa ai complexe ca nu esti adevarat intelectual, fumuri ca ti-ai dorii sa fi, si lacomie bine inteles. De lacomie cu greu scapam.

  • Pop Gheorghe

    Pai acesti cacarai de doftori au procedat in acest fel ca la pensionare li se cunostea si acest lucru si le crestea punctul de pensie destul de semnificativ.Hamplaiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!