La un pas de dictatura. Dragnea anunta o masura prin care presedintelui Iohannis ii este anulat un atribut constitutional esential

politica

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat duminica seara, la Romania TV, ca luni Parlamentul va fi convocat in sesiune extraordinara pentru ca Guvernul sa poata da ordonante. El spune ca guvernul va utiliza ordonante de urgenta pentru ca legile PSD sa nu mai ajunga la promulgare la presedintele Iohannis.

„Maine convocam Parlamentul in sesiune extraordinara. De ce? Pentru ca Guvernul sa poata sa emita ordonante. parlamentul fiind convocat in sesiune extraordinara, Guvernul poate emite ordonante. noi nu ne pierdem in detalii. Am vazut ca acest Guvern se doreste sa fie blocat, foarte bine, folosim toate parghiile legale si constitutionale pe care le avem pentru a asigura Guvernului conditiile sa guverneze”, a anuntat Liviu Dragnea, potrivit News.ro.

Liviu Dragnea l-a avertizat duminica seara pe presedintele Klaus Iohannis ca, in cazul in care va incerca blocarea sau intarzierea legilor adoptate de Parlament, Guvernul va utiliza instrumentul Ordonantelor de Urgenta, acte normative care nu au nevoie de dezbatere parlamentara sau de promulgare din partea presedintelui pentru a intra in vigoare.

„Daca o sa ajungem la concluzia ca asta se intentioneaza (blocarea legilor adoptate de Parlament – n.r.) atunci, poate, Guvernul va utiliza Ordonante de urgenta, pentru ca Romania nu poate ramane blocata din cauza unor orgolii sau unor suparari. Romania are nevoie de legi. Daca se intentioneaza, si incep sa vad ca se intentioneaza sa se bloccheze aplicarea legilor sau promulgarea lor, intarzierea lor, atunci Guvernul poate sa adopte ordonante. Pentru ca oamenii au nevoie de masurile pe care noi le-am promis si noi vrem sa le facem. Noi nu dam la o parte masurile, uitam de nevoile oamenilor, dorintele lor, dorinta noastra de a creste Romania, lasam totul la o parte ca sa ne ciondanim si sa ne batem in proceduri. Asa ceva nu facem”, a avertizat Liviu Dragnea la Romania TV.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: