Mai multi candidati PSD il sfideaza pe Liviu Dragnea: „Initiativa privind definirea familiei este o MANIPULARE”

politica

lgbt

Mai multi candidati ai PSD pentru Parlament s-au declarat impotriva initiativei Coalitiei pentru Familie de a organiza un referendum privin definirea familiei in Constitutie. Ei s-au pozitionat astfel impotriva pozitiei oficiale adoptate de presedintele PSD.

Trei candidati ai PSD, participanti la o conferinta organizata de mai multe asociatii care sustin drepturile minoritatilor sexuale, s-au declarat impotruva referendumului de modificare a Constitutiei astfel incat sa fie impiedicate casatoriile intre persoanele de acelasi sex.

,,Consider ca e nevoie de mult mai multe dezbateri pe aceasta tema. Sustin egalitatea si sunt impotriva discriminarii, mai ales in textul Constitutiei. Probabil ca atunci cand va veni momentul sa votez acest referendum din pozitia de Parlamentar, va exista o dezbatere in interiorul partidului si vom analiza situatia. In acest moment, eu ca entitate votez nu’’, a declarat Sheila Abduraim, candidat PSD.

Un alt candidat PSD, Ciprian Necula, a spus ca initiativa Coalitiei pentru Familie este o „manipulare”.

,,Eu am criticat aceasta initiativa de la bun inceput, pentru ca am vazut-o ca pe o manipulare in spatiul public. Initiativa a pornit ca o incercare de a pune pe agenda o non-problema. Nu cred ca definirea familiei este o prioritate pentru Romania in acest moment. E important sa aiba loc o dezbatere. Din punctul meu de vedere, o astfel de initiativa nu trebuie sustinuta”, a declarat Ciprian Necula.

,,M-am exprimat deja in acest sens. Eu inca sunt parte din Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si am semnat deja, din partea institutiei, avizul de neconstitutionalitate a initiativei Coalitiei. Nu m-am razgandit. Voi vota nu”, a spus si un alt candidat PSD, Petre Florin Manole.

Conferinta a fost organizata de Asociatiile MozaiQ, TRANSform si Lindenfeld, fiind organizata imediat dupa marsul „Dumnezeu nu face politica”.

In urma cu o luna, presedintele PSD, Liviu Dragnea, spunea ca este de acord cu initiativa Coalitiei pentru Familie si il ataca pe Klaus Iohannis pentru ca a indemnat la „toleranta”.

”Eu sunt un om traditionalist. Daca pentru asta pot fi considerat fanatic religios, sunt un fanatic religios. Sunt crestin-ortodox si eu vad familia formata dintr-un barbat si o femeie si, cand vrea Dumnezeu, si cu copii”.

El a adaugat ca legea fundamentala trebuie modificata, dar in mai multe puncte, nu doar referitor la familie.

”Pe de alta parte, o initiativa, un demers sustinut de milioane de romani nu poate fi tratat cu o asemenea batjocora, indiferent ce pozitie ai in statul roman”, a mai spus Dragnea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , , ,

loading...
 • deegabriele123

  Stirea este depasita. Stim deja ca Dragnea a renuntat la idee, „ajutat” poate si de europarlamentarii socialisti.

 • Internationala Socialista nu sprijina nici biserica si o doare undeva de LGTB S-a bagat peste ei, ca-i strica blazonul Asta ca sa stie si ortodocsii ultracredinciosi. PSD va lasa din brate! A fost „moderat” de socialistii si nationalistii din UE.

 • Vivi

  Lgbt este o discriminare si o.miscare fascista. Sexualitatea nu poate fi fscuta publuca si respectiv obiectul vreunei legi , astfel contrazicind insadi intimitatea si inviolabilitatea vietii personale. A fi Lgbt inseamna a face propaganda impotriva ta insusi, cobsiderind din start ca docietatea te renega, in realitate renegand tu societatea. O politica patologica de natura comerciala si anticrestina prin excelenta, falsii discriminati propagind disensiune si expunere indecenta plus desfrinare si pornografie, lucru similar unei activitati criminale cu statut organizat.

 • Stirbu Daniel

  D-le Ciprian Necula, D-le Petre Florin Manole, D-na Sheila Abduraim!,cum ati precizat mai sus in comentarii, ca sunteti impotriva Coalitiei pt. familie , si nu ar fi o prioritate momentan pt situatia din tara ! dar d-lor ticalosi , care este prioritatea nr. 1 ? sa se dea lege pt LGBTQ-istti?, tara nu se poate caca de foame si voua va trebuie sa va ardeti in cur? scuzati-mi limbajul dar asta meritati , coalitia nu este o prioritate , dar acceptarea poponarilor este prima prioritate ce trebuie rezolvata nu? Apoi dragilor, personal o sa cer excluderea voastra din partid !. Noi ce-i ce am votat cu incredere acest partid , nu vrem sa ne dezamageasca din cauza unor dereglati mintal ca voi! daca se va intampla asta toti acei ce vam votat va vom zbura pe toti !, Intr-o tara ortodoxa nu se admite si nu se accepta asemenea dereglati !. Voi sesiza aceasta informatie direct partidului si voi cere personal excluderea voastra! . Vreti sa v-o trageti ? mergeti in tarile scandinave ca acolo aveti prioritate!

  • adi

   1. esti produsul perfect al comunismului, plin de prejudecati si lipsa creier. Ai votat cu PSD de prost ce esti. Au trecut 27 de ani de cand e PSD la putere, cat va mai trebuie sa va prindeti?
   2. Orientarea sexuala nu este o alegere, suna SF pentru tine, dar te sfatuiesc sa te informezi.
   3. Tara ortodoxa nu accepta asta? De cand sunt bisericile in masura sa decida ce e bine si ce nu? Eu am auzit ca am fost adusi la crestinism cu forta sau arsi pe rug daca ne opuneam. Sute de ani biserica a fost cel mai puternic mijloc de control al maselor si au executat nenumarate crime.
   4. Au trecut alegerile, PSD a castigat. Imi pare rau dar nu te asculta nimeni, poate peste 4 ani la alegerile viitoare, eventual tot PSD.

   Stii vreun homosexual care a facut mai mult rau decat biserica? Ca eu prost mai mare ca tine, nu stiu.

 • l/e

  Ei sunt crestinofobi, discreminare”admisa”? Da?