O noua victorie frumoasa a Simonei Halep. A castigat si finala de la Montreal – Video

news

Simona Halep, locul I WTA, a castigat al 18-lea turneu din cariera, al treilea in acest an, al doilea la Montreal, dupa ce s-a impus, duminica, in finala Rogers Cup, cu scorul de 7-6 (6), 3-6, 6-4, in fata americancei Sloane Stephens, locul 3 WTA.

Finala de la Montreal a adus fata in fata cele mai bune jucatoare pe suprafata rapida, sportive ce si-au onorat cu varf si indesat acest statut printr-o evolutie de clasa, spectaculoasa, cu o mare risipa de energie. Balanta s-a inclinat cand intr-o parte, cand in cealalta, nervii au fost intinsi la maximum, cel putin in cazul Simonei Halep, emotiile au atins cote inalte, iar publicul, impartit si el in tribune in sustinerea celor doua jucatoare, a trecut prin toate senzatiile, scrie news.ro.

Simona Halep a castigat a doua oara la Montreal, dupa editia din 2016, si a invins-o tot a doua oara pe Sloane Stephens, campioana ultimei editii a US Open, dupa Roland Garros, dovedind inca o data ca este cea mai buna jucatoare din lume. Dincolo de tenisul jucat, Halep s-a impus, duminica, prin munca, foarte multa munca depusa pe teren, prin refuzul de a pierde, prin dorinta de juca orice minge si de a nu privi pe tabela. Ea a castigat un duel psihic si fizic, in afara celui tactic, si asta arata ca este o sportiva completa pe terenul de tenis.

Halep este in acest moment principala ei adversara. Autocritica, exagerata cateodata, nu ii face bine de cele mai multe ori, dar alteori o alimenteaza cu energii nebanuite. Se resusciteaza din frustare, dar poate cobori in acelasi timp in gropi adanci din care refuza sa mai iasa.

Duminica, liderul WTA s-a „autoflagelat” cam fara motiv si acest lucru i-a afectat evolutia. Ea avut o minge de 5-1 in primul set, pe care a ratat-o, iar adversara a revenit pe tabela. A fost suficient pentru ca atitudinea negativa din trecut sa se pogoare asupra ei si sa se exteriorizeze in discutia cu Darren Cahill (la 4-3). Australianul a incercat sa o linisteasca, transmitandu-i ca este in avantaj inca si ca joaca bine. Si, intr-adevar, jucase bine pana atunci, cu exceptia unor mici greseli, insa tocmai aflase ca are si o adversara pe teren, care incepuse sa isi faca simtita prezenta si sa evolueze la un nivel din ce in ce mai ridicat.

Romanca i-a perfectionat lovitura de rever americancei, la fel ca la Roland Garros. Cu agresivitate, Halep a insistat pe aceasta parte si lucrurile au mers bine la inceput. Insistenta in backhand-ul americancei, urmata de schimbarea brusca a directiei si finalizarea cu lung de linie au facut-o pe Stehens sa nu isi poata folosi dreapta ei naucitoare. Dar de la 1-4, cu dublu break, numarul 3 mondial s-a miscat mai bine, s-a pozitionat mai bine la minge, a iesit din asediu si a trecut ea la atac. Stephens a castigat trei ghemuri la rand si a egalat la 4, dar Halep a faut rebreak si a servit pentru set, dat nu l-a inchis. Stephens a jucat din ce in ce mai bine a preluat din nou conducerea si a avut 6-5 si doua mingi de set pe serviciul romancei.

Halep le-a anulat si jocul a ajuns in tie-break. Jucatoarea romana a ratat de putin cateva mingi, a aruncat racheta si scorul a ajuns la 5-1 pentru Stephens. A urmat una dintre revenirile marca inregistrata ale Simonei Halep si nu neaparat pentru ca a jucat rau adeversara, ci pentru ca romanca si-a asumat mai multa responsabilitate. Ea a castigat sapte din urmatoarele opt puncte, salvand inca o minge de set pentru a se impune cu 8-6 in tie-break, dupa 71 de minute de la start.

Era greu de crezut ca dupa un asemenea set intens, jucatoarea care l-a pierdut mai avea puterea sa revina. Dar Stephens este o campioana bine pregatita fizic si psihic si a trecut repede peste dezamagirea esecului din setul pe care l-a avut in mana. Ea a inceput cu break, Halep a egalat imediat, dar americanca s-a deprins din nou pe tabela, si pentru ca evolutia adversarei ei a scazut in calitate, pe fondul oboselii acumulate. Jucatoarea din SUA a stat mai bine in raliuri, a fost mai precisa si mai proaspata, dupa ce a disputat numai meciuri de doua seturi la acest turneu. Halep a luptat, a incercat sa se agate de fiecare minge, dar s-a vazut intrecuta. Din nefericire, ea a fost impinsa in defensiva si nu a avut decat o singura lovitura direct castigatoare. Momentul care a cimentat succesul lui Stephens a fost la 3-2 pentru ea, cand a salvat un 15-40 pe propriul serviciu. In ghemul al noualea, Stephens a ratat trei mingi de set pe serviciul romancei, inainte de a inchide cu 6-3, dupa o ora si 48 de minute de la start.

In decisiv, numarul 1 mondial a condus cu 2-0, cu break in primul ghem, dar nu lasa impresa ca va dcuce la capat meciul cu victorie. Si acaesta senzatie a fost intarita inilial, pentru ca Stephens a revenit si la 2-2 a avut 40-0 si serviciul. Dar ceva s-a dereglat in jocul americancei, care a produs cateva greseli neasteptate. Halep a facut break-ul si, pe fondul unei caderi a rivalei, s-a desprins apoi la 5-2. La acest scor, Halep a avut minge de meci, dar a pierdut-o cu o dubla greseala. La avantaj pentru ea, Stephens a dat usor intr-o minge ca si cand ar fi fost aut, dar arbitrul nu a reactionat. Americanca avut intentia de a renunta, crezand si ea ca s-a pacalit, dar a cerut totusi reluarea, care a confirmat autul. Astfel, ea a reusit sa se apropie la 3-5. Halep a mai ratat doua miongi de meci in ghemul urmator (15-40) si Stephens a mai facut un pas in strangerea scorului pe tabela. Lideul WTA nu a mai scapar victroia apoi, castigand decisivul au un as si cu 6-4, dupa doua ore si 41 de minute de la prima minge.

In Canada, invingatoarea va incasa un cec de 519.480 de dolari si 900 de puncte WTA, iar invinsa 252.425 de dolari si 585 de puncte WTA.

Anterior, cele doua jucatoare s-au mai intalnit de opt ori, iar Halep castigase sase partide, ultima data in finala de la Roland Garros, cand s-a impus cu 3-6, 6-4, 6-1 si a obtinut primul ei trofeu de grand slam.
Simona Halep, in varsta de 26 de ani, disputat a XXXII-a finala din cariera, a cincea din acest an. Ea a castigat 18 finale pana acum.

Titluri WTA de simplu: 18 – Montreal (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Shenzhen (WTA), in 2018, Madrid (Premier Mandatory), in 2017, Montreal (Premier 5), Bucuresti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei in 2015, Doha (Premier 5), Bucuresti (WTA), ambele in 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) si Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele sase in 2013;

Finale WTA de simplu: 14 – Roma (Premier 5), Australian Open (Grand Slam) – in 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), in 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), in 2015, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei in 2014, Bruxelles (Premier), in 2012 si Fes (WTA), in 2011 si 2010.

Dupa Rogers Cup, Halep va evolua, saptamana viitoare, la turneul de la Cincinnati, tot de categorie Premier 5.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: