ONU publica topul celor mai fericite tari din lume. Romania e depasita de Moldova si de tari din Africa

life

Norvegia a depasit Danemarca si este, oficial, cea mai fericita tara din lune, se arata intr-un studiu international sub egida ONU. Raportul indeamna tarile lumii sa se concentreze asupra intaririi increderii intre oameni si echitatii sociale, pentru a imbunatati bunastarea cetatenilor lor.

Raportul Fericirii in Lume 2017 (World Happiness Report) este publicat pentru al cincilea an consecutiv, scrie Reuters.

Asa cum era de asteptat, cele mai fericite tari sunt cele in care domnesc pacea, libertatea, unde exista sisteme de sanatate si educatie bine structurate, iar clasa politica isi face datoria. La polul opus, avem statele conduse de tirani, unde libertatea de exprimare este ingradita, educatia lipseste cu desavarsire, iar violentele sunt la ordinea zilei.

Dupa Norvegia, Danemarca, Islanda, Elvetia, Finlanda, Olanda, Canada, Noua Zeelanda, Australia si Suedia au completat primele zece tari.

Germania a fost clasat pe locul 16, urmata de Regatul Unit (19) si Franta (31). Statele Unite ale Americii a scazut la un loc 14, in scadere fata de anii trecuti, din cauza politicilor promovate de Donald Trump, a explicat Jeffrey Sachs, reprezentant al ONU.

Studiul mai arata ca cei mai nefericiti sunt locuitorii Republicii Central Africane, urmati de cei ai altor tari din regiune si cei ai Siriei.

Romania se afla abia pe locul 57, fiind surclasata de tari precum Bahrain, Republica Moldova, Algeria sau Trinidad si Tobago.

2

Criteriul economic este unul principalele folosite la calcularea nivelului fericirii. Celelalte includ generozitatea, durata vietii sanatoase, libertatea de a alege, lipsa coruptiei si posibilitatea de a te bizui pe o persoana apropiata.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: