Pasajul Piata Presei a fost INAUGURAT. Vezi cum arata – GALERIE FOTO

news

Pasajul subteran de la Piata Presei, care are o lungime de aproximativ 800 de metri, doua intrari si o iesire, a fost deschis circulatiei, in urma finalizarii lucrarilor de constructie, care au costat 60,4 milioane de lei, primele masini trecand prin pasaj duminica, la ora 09.45.

„Astfel, creste capacitatea intersectiei cu 30%. Se estimeaza ca prin pasaj vor circula 2000 de vehicule/ora. Vom monitoriza in perioada urmatoare traficul in zona ca sa vedem daca se impune o alta reglare a semafoarelor sau realizarea unui nou pasaj pietonal in zona fostului Minister al Culturii. Multumesc bucurestenilor pentru rabdare si le doresc sa circule sanatosi!”, a declarat primarul Sorin Oprescu.

Pasajul va subtraversa piata pe directia Nord-Sud, pe sensul de intrare in oras. Legatura intre sos. Bucuresti-Ploiesti si sos. Kiseleff se va face pe doua benzi de circulatie. In subteran se desprinde o banda separata, care va face legatura cu bulevardul Marasti.

Circulatia la suprafata se va desfasura, ca si inainte, printr-o intersectie semaforizata, cu pastila centrala, care va asigura atat o parte din legaturile pietonale, cat si pe cele ale bicicletelor.

Circulatia pietonala din zona intrarii in parcarea parcului Herastrau se va face printr-un nou pasaj pietonal, care a inlocuit vechea trecere de pietoni. Accesul persoanelor cu dizabilitati in pasajul pietonal se va face cu ajutorul a doua lifturi care au fost comandate de constructor si vor fi montate in 12 saptamani.

Valoarea investitiei este de 60,4 milioane de lei, fara TVA.

pasaj pasaj2 pasaj3 pasaj4 pasaj5 pasaj6 pasaj7

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,


loading...

Comentarii: