Populismul PSD prabuseste economia. Premierul Ciolos: „Amintiti-va de 2010”. Masurile lui Dragnea au efecte „catastrofale”

politica

Premierul Dacian Ciolos a criticat dur, marti, masurile economice votate recent de Parlament, la initiativa PSD. „Voteaza in toate directiile mariri de salarii, fara calcule bugetare consistente”, a acuzat premierul.

„Din ce imi spunea doamna ministru de Finante cu tot ce s-a votat in aceste ultime luni, in pregatirea campaniei, asa cum, din pacate, ne-a obisnuit Parlamentul cand voteaza in toate directiile mariri de salarii, fara calcule bugetare consistente, s-au cam adunat peste 9 miliarde de lei, deci peste 1% din PIB. Asadar, pe de o parte avem un impact bugetar care inseamna ori cresterea deficitului, ceea ce ar fi catastrofal pentru Romania sau, daca vrem sa tinem limitele deficitului, sa reducem investitiile.

Noi avem alocate 40 de miliarde pentru investitii, care ar trebui sa se duca la locuri de munca. Or, asta ar insemna reducerea fondului de investitii. Maririle procentuale nu fac decat sa creasca si mai mult dezechilibrele intre modul cum sunt tratati salariatii. Or, noi asta am incercat sa corectam anul acesta. Doar cu mariri salariale nu rezolvam problema salarizarii. Avem in continuare oameni care au aceeasi formare profesionala, aceeasi vechime, lucreaza in aceleasi institutii sau in institutii paralele dar cu aceleasi responsabilitati, dar care ai salarii diferite. Maririle salariale nu rezolva aceste disfunctionalita pe care noi vrem sa le corectam printr-o lege a salarizarii coerente”, a declarat Ciolos intr-un interviu pentru Adevarul.

Premierul a aratat ca toate aceste cresteri salariale vor avea un impact puternic asupra investitiilor in sanatate, educatie si infrastructura.

„Aceste mariri vor avea un impact asupra investitiilor in sanatate, in educatie, investitii in infrastructura si in alte domenii unde avem nevoie de investitii. Avem nevoie de investii pentru a crea locuri de munca durabile. Nu e suficient sa marim salariile in administratia publica, si e nevoie de asta, la fel ca in educatie si sanatate. Si am facut si noi acest lucru anul acesta, dar am vrut sa facem mariri de salarii cu cap, gandite, care sa rezolve probleme de disfunctionalitati de tratament din acelasi sector si sa duca la o crestere durabila a veniturilor. Amintiti-va de 2010, Legea 284 a salarizarii. A fost votata o marire foarte consistenta de salarii care nu s-a putut aplica apoi. Riscam sa ajungem in aceeasi situatie cu legea salarizarii unitare, daca ea va fi vreodata votata”, a avertizat premierul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: