Presedintele Iohannis, o noua miscare neasteptata in plan international. Anunta vizita in Romania a unui presedinte de stat

politica

Presedintele Klaus Iohannis il va primi, miercuri, la Palatul Cotroceni, pe presedintele Republicii Bulgaria, Rumen Radev, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectueaza in Romania, pana joi, la invitatia sefului statului, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Vizita are ca scop aprofundarea dialogului politic romano-bulgar pe principalele teme de interes comun ale agendei bilaterale, regionale, europene si internationale.

In cadrul discutiilor va fi abordata si continuarea dezvoltarii relatiilor economice, precum si a cooperarii sectoriale, in special in domenii precum energia si transporturile, in contextul in care Romania este al treilea partener comercial al Bulgariei in Uniunea Europeana, iar tendinta de crestere a volumului schimburilor bilaterale s-a mentinut in ultimii ani, arata sursa citata. De altfel, in vederea impulsionarii cooperarii economice, presedintele Romaniei va participa, impreuna cu omologul bulgar, in dimineata zilei de joi, la deschiderea Forumului de afaceri Romania-Bulgaria.

De asemenea, vor fi analizate modalitatile concrete de coordonare in vederea promovarii intereselor si obiectivelor comune in cadrul UE. Aprofundarea dimensiunii europene a relatiei bilaterale este cu atat mai importanta cu cat Bulgaria si Romania vor detine Presedintia Consiliului UE in Semestrul I din 2018, respectiv in Semestrul I din 2019, precizeaza sursa citata.

Se vor afla totodata pe agenda aspecte privind cooperarea in cadrul NATO si provocarile de securitate in regiunea Marii Negre, Vecinatatea Estica, respectiv cooperarea la nivel regional.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiriĀ aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: