Republica Moldova da o lovitura puternica propagandei ruse. Reactie furioasa de la Moscova: „Este un nou atac dus impotriva Rusiei”

news

Maria Zakharova, purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, a declarat, joi, ca Moscova are dreptul de a reactiona la promulgarea legii antipropaganda din Republica Moldova, argumentand ca pachetul legislativ discrimineaza presa rusa, relateaza site-ul agentiei Tass, citat de Mediafax.

”Cu regret, constatam ca acest document discrimineaza in mod clar presa rusa. Aceasta este un nou atac dus impotriva Rusiei al majoritatii parlamentare. Din punctul nostru de vedere, confirmand angajamentul international privind principiul reciprocitatii, ne rezervam dreptul de a lua masuri”, a declarat Zakharova.

Purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe a criticat majoritatea parlamentara din Chisinau, argumentand ca are un comportament rusofob si ca are derapaje de la normele democratice.

”In acest mod, fortele rusofobe din Parlamentul Republicii Moldova au impus inca o data poporului vointa lor, incalcand dreptul fundamental al accesului liber la informare. Aceasta indica faptul ca tara se abate tot mai mult de la normele democratice, orientandu-se spre practicile totalitare si eliminand punctele de vedere alternative”, a continuat Zakharova, adaugand ca Moscova considera ca situatia in cauza necesita reactia nu doar a OSCE, dar si a reprezentantilor Uniunii Europene.

Declaratiile oficialului rus au fost facute la o zi dupa ce Andrian Candu, presedintele Parlamentului Republicii Moldova, a promulgat legea antipropaganda ce prevede interzicerea programelor de televiziune si radio cu continut informativ, informativ-analitic, militar si politic altele decat cele produse in statele membre ale UE, SUA, Canada si in statele care au ratificat Conventia Europeana cu privire la televiziunea transfrontaliera.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: