Tariceanu, raspuns sfidator si arogant in urma intalnirii cu Timmermans: „Problemele cu justitia ne privesc pe noi si nu Comisia Europeana”

politica

Mecanismul de Cooperare si Verificare ar putea fi ridicat in 2018, insa intai trebuie „vazut” raportul pe care Comisia Europeana il va intocmi la finalul acestul an, a declarat joi presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu.

„Acest lucru l-am discutat inclusiv la Bruxelles cu presedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, care s-a angajat inca o data, in discutia pe care am avut-o, sa faca toate eforturile ca in perioada in care detine mandatul sau de presedinte al Comisiei ca mecanismul sa fie incheiat. Cel mai probabil, orizontul il asteptam la finele acestui an, raportul MCV si pe baza lui probabil anul 2018 va fi anul in care va fi ridicat mecanismul”, a declarat presedintele Senatului, dupa discutiile cu prim-vicepresedintele Comisiei Europene Frans Timmermans.

Intrebat daca a discutat si despre criticile privind presiunile asupra justitiei din Romania: „Nu am discutat despre problemele din justitie. Sunt probleme ce ne privesc pe noi si nu comisia.”, a mai spus Tariceanu.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, face joi o vizita oficiala, in Romania, unde se va intalni cu presedintii celor doua Camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, cu premierul Sorin Grindeanu, dar si cu ministrii Tudorel Toader (Justitie) si Carmen Dan (Interne).

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: