Vicepresedintele Comisiei Europene, recomandari pe Twitter pentru Parlamentul Romaniei

news

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, aflat intr-o vizita oficiala la Bucuresti, a incurajat joi Parlamentul roman sa sustina eforturile Guvernului facute pentru atingerea obiectivelor din Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) din domeniul justitiei.

”Pentru a avea succes in procesul MCV, incurajez Parlamentul roman sa sustina Guvernul pe ultima suta de metri a maratonului”, a scris Timmermans pe contul sau de Twitter, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presa difuzat miercuri de Comisia Europeana, in timpul vizitei sale in Romania, Timmermans avea prevazute intalniri cu presedintele Senatului Romaniei, Calin Popescu-Tariceanu, si cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, dupa care va discuta cu membrii comisiilor juridice si pentru afaceri europene din Parlamentul Romaniei.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene urmeaza sa aiba intrevederi cu prim-ministrul Romaniei, Sorin Mihai Grindeanu, cu ministrul justitiei, Tudorel Toader, si cu ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan. Premierul Grindeanu, ministrul Toader si prim-vicepresedintele CE Frans Timmermans vor sustine o conferinta de presa comuna la Palatul Victoria. Timmermans va purta discutii si cu lideri ai partidelor parlamentare, precum si cu partenerii MCV.

La finalul vizitei sale, Frans Timmermans va sustine un dialog cu cetatenii, la Muzeul National de Arta, pe teme legate de Cartea alba privind viitorul Europei, aniversarea a 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma si a zece ani de la aderarea Romaniei la Uniunea Europeana.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: