Categories: externe

107 prizonieri ucraineni s-au intors acasa. Video, momentul in care a avut loc schimbul cu rusii

Peste o suta de soldati rusi si ucraineni au fost eliberati in cadrul unui schimb de prizonieri, intr-o noua operatiune intre Kiev si Moscova, au anuntat cele doua capitale, informeaza joi AFP, citata de Agerpres.

„Astazi, aducem inapoi 107 dintre combatantii nostri din inchisorile ucrainene”, dintre care „65 vin din republicile populare Donetk si Lugansk”, a afirmat pe Telegram unul dintre principalii lideri separatisti prorusi, Denis Pusilin.

Intr-un comunicat, Ministerul Apararii rus a anuntat ceva mai tarziu ca soldatii eliberati „vor fi adusi la Moscova” pentru examinari medicale.

La randul sau, Kievul a confirmat acest schimb de prizonieri prin vocea sefului de cabinet al presedintiei ucrainene, Andrii Iermak, pe Telegram.

Potrivit lui Iermak, in acest schimb, „107 de militari (ucraineni) au fost eliberati: sase ofiteri si 101 de soldati si de sergenti”, dintre care „multi au fost raniti in martie” in timpul luptelor.

Printre ei, „74 au aparat Azovstal”, uriasa otelarie din Mariupol, in sud-estul Ucrainei, ce fusese asediata primavara de armata rusa.

Seful de cabinet al presedintiei ucrainene si-a insotit mesajul cu doua fotografii in care pot fi vazuti barbati imbracati in uniforme militare, surazand.

Intr-o scurta inregistrare video difuzata tot pe canalul Telegram pot fi vazuti circa zece dintre acesti barbati mergand in directia unor soldati, unii intinzandu-le mana la intampinare.

Rusia si Ucraina au intreprins numeroase schimburi de prizonieri de la inceputul razboiului, in 24 februarie.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata pe canalul Sf. Gheorghe.…

13 minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

47 de minute ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

59 de minute ago