news

17 state europene. Romanii care revin din aceste tari NU mai trebuie sa se izoleze la domiciliu

Ministrul de interne, Marcel Vela, a prezentat sambata seara lista cu tarile din care romanii vor putea sa revina fara a fi nevoiti sa se izoleze doua saptamani. Lista cuprinde 17 state europene.

„Este eliminata masura de carantina pentru persoanele asimptomatice care revin din aceste tari”, a declarat ministrul Marcel Vela la postul Digi24.

Iata lista statelor:

Austria
Bulgaria
Cehia
Cipru
Croatia
Elvetia
Germania
Grecia
Islanda
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Malta
Norvegia
Slovacia
Slovenia
Ungaria

Sambata a avut loc o sedinta a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta pentru aprobarea acestei liste cu statele din care cetatenii care sosesc in Romania nu vor fi obligati sa intre in carantina sau izolare.

Potrivit hotararii adoptate de Comitetul National pentru Situatii de Urgenta, „zborurile catre si dinspre tarile” de mai sus „se vor relua in conditiile stabilite de HG 394/2020 privind declararea starii de alerta si masurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID -19, cu modificarile si completarile ulterioare”.

Lista va fi actualizata saptamanal de catre Institutul National de Sanatate Publica, in fiecare zi de luni pana la ora 16:00, in vederea introducerii in lista a unor noi tari si se publica pe site-ul www.insp.gov.ro.

In cazul in care situatia epidemiologica in una dintre aceste tari are o evolutie nefavorabila „sustinuta pe o perioada de 14 zile” se va propune Comitetului National pentru Situatii de urgenta eliminarea statul de pe lista respectiva.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Mircea Geoana, atac direct la Ciolacu: „Atunci cand liderii de azi ai tarii se exprima in limba romana, ai senzatia ca iti vorbeste corigentul clasei”

Mircea Geoana, potential candidat la presedintie, sustine ca Romania este condusa de o generatie politica…

19 minute ago

Germania va achizitiona din Statele Unite trei sisteme de rachete HIMARS pentru a le dona Ucrainei

Ministrul german al apararii, Boris Pistorius, a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze trei lansatoare pentru…

2 ore ago

Starea de sanatate a actorului Florin Piersic este „usor imbunatatita”, anunta Spitalul de Ortopedie „Foisor”

Starea de sanatate a actorului Florin Piersic este usor imbunatatita, cu o evolutie lent favorabila,…

O oră ago

Utilizarea combustibililor fosili a scazut la un nivel record, in aprilie, in Uniunea Europeana. O treime din energia UE a venit de la fotovoltaice si eoliene

Scaderea productiei de energie electrica cu combustibili fosili a fost determinata de cresterea eoliana si…

O oră ago