news

Batran din Teleorman, spulberat pe trecerea de pietoni de un sofer de 32 de ani. Vitezomanul a fost depistat pozitiv la controlul anti-drog

Politistii din cadrul Serviciului Rutier Teleorman au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si conducerea unui vehicul sub influenta unor substante susceptibile a avea efecte psihoactive, in cazul unui accident rutier produs astazi, in jurul orei 18:30, pe raza comunei Bujoreni.

Din cauze si in imprejurari ce urmeaza a fi stabilite din cercetari, in timp ce un barbat in varsta de 32 de ani, din Rosiori de Vede, conducea un autoturism pe DE 70, a lovit un pieton, barbat in varsta de 82 de ani, din comuna Bujoreni, angajat regulamentar in traversarea DE 70, pe trecerea pentru pietoni marcata si semnalizata corespunzator.

In urma accidentului rutier a fost inregistrat decesul pietonului, informeaza cotidianul local Teleormanul.

Conducatorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, insa rezultatul testarii cu aparatul DrugTest a evidentiat indicii cu privire la posibila prezenta a substantelor psihoactive, motiv pentru care a fost condus la o unitate medicala in vederea recoltarii de probe biologice necesare pentru stabilirea cu exactitate a consumului de substante psihoactive.

In cauza fost intocmit dosar penal, cercetarile fiind continuate in vederea stabilirii cu exactitate a tuturor imprejurarilor care au condus la producerea accidentului, sub supravegherea unitatii de parchet.

De precizat ca, in cazul prezentat, rezultatele preliminare furnizate de aparatele DrugTest nu reprezinta probe in dosarul penal si ca acestea doar indica banuiala rezonabila ca persoana testata ar fi consumat substante psihoactive. Persoana este condusa la o unitate medicala in vederea recoltarii de probe biologice de sange necesare pentru stabilirea cu exactitate a consumului de substante interzise. De asemenea, efectuarea urmaririi penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

3 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

2 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

4 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

3 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

5 ore ago