externe

21 de ani de puscarie pentru spionaj in favoarea Rusiei. Un fost angajat al NSA si-a aflat pedeapsa

Un specialist in domeniul cibernetic care a lucrat pentru scurt timp la agentia ultrasecreta americana de securitate nationala (NSA) a fost condamnat luni la peste 21 de ani de inchisoare pentru ca a incercat sa spioneze pentru Moscova, a anuntat Departamentul de Justitie, relateaza RFE/RL.

Jareh Sebastian Dalke, in varsta de 32 de ani, a petrecut mai putin de patru saptamani lucrand la NSA, agentia guvernamentala americana de informatii in domeniul semnalelor, inainte de a demisiona brusc la sfarsitul lunii iunie 2022, invocand probleme familiale.

In cele cateva saptamani in care a lucrat la NSA, Dalke a tiparit documente strict secrete si, dupa ce a plecat, s-a oferit sa le vanda pentru 85.000 de dolari unei persoane despre care credea ca este un agent rus, potrivit documentelor judiciare.

Cu toate acestea, individul care s-a oferit sa cumpere documentele era un agent FBI sub acoperire.

In octombrie, Dalke, care este din Colorado Springs, a pledat vinovat la Tribunalul Districtual din SUA la sase capete de acuzare pentru incercarea de a transmite informatii clasificate din domeniul apararii nationale unui agent al unui guvern strain.

„Acest acuzat, care a depus juramantul de a ne apara tara, a crezut ca vinde informatii clasificate de securitate nationala unui agent rus, cand, de fapt, se dadea de gol in fata FBI”, a declarat procurorul general Merrick Garland intr-un comunicat.

„Aceasta sentinta demonstreaza ca cei care cauta sa ne tradeze tara vor fi trasi la raspundere pentru crimele lor”, se mai arata in comunicat.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Trei europeni au fost arestati in Iran la o „adunare satanista”. Toti cei 260 de oameni prezenti la petrecere au fost arestati

Fortele de securitate iraniene au arestat peste 260 de persoane, inclusiv trei cetateni europeni, la…

O oră ago

Ciolos: „Daca chiar aveti curaj, haideti sa ne vedem la o dezbatere cu capii de lista la alegerile europarlamentare”

Europarlamentarul Dacian Ciolos afirma ca partidele, cu exceptia REPER, ''isi ascund'' candidatii la alegerile pentru…

O oră ago

Un ucrainean care incerca sa fuga in Romania a fost impuscat in cap la granita. Ce pedeapsa risca granicerul

In Transcarpatia, un politist de frontiera a impuscat mortal un civil care incerca sa treaca…

4 ore ago

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

8 ore ago