externe

In Austria, Partidul Berii, infiintat in gluma, merge cu candidati la alegerile parlamentare. Partidul are sanse sa ia voturi de la partidele de stanga

Partidul Berii din Austria, fondat in mare parte ca o gluma in 2015, va participa la alegerile parlamentare din acest an, a anuntat liderul partidului, Dominik Vlatsny, citat de agentia Reuters.

Partidul, fondat de medicul si muzicianul rock Dominik Vlatsny, reprezinta acum o amenintare reala pentru a lua voturi de la alte partide, in special de la stanga. Acest lucru se intampla intr-un moment in care extrema dreapta are un avantaj clar in sondaje.

„Da, Partidul Berii va candida la viitoarele alegeri parlamentare. Sprijinul pe care l-am primit este urias. Ne da motivatie”, a declarat Vlatsny, in varsta de 37 de ani.

El a declarat in ianuarie ca participarea la scrutin va depinde de strangerea de fonduri suficiente. A planificat sa stranga fonduri prin cresterea numarului de membri la 20.000, de la aproximativ 1.300 de membri activi pana la sfarsitul anului 2023. Marti, el a recunoscut ca acest lucru este inca departe, alegerile urmand sa aiba loc pana in octombrie.

„Suntem la mai mult de jumatate din obiectivul nostru de finantare. Paharul nostru este pe jumatate plin, ca sa spunem asa”, a spus Vlatsny.

Partidul a participat la ultimele alegeri parlamentare din 2019 si a obtinut doar 0,1% din voturi, dar Vlatsny a iesit pe locul trei la alegerile prezidentiale din 2022, cu 8,3%.

Sondajele de opinie recente au aratat ca acesta este sustinut de 5% pana la 7% dintre alegatori. Pentru a intra in parlament, partidul are nevoie de 4%.

In trecut, partidul a facut campanie pe teme majore si minore, de la imbunatatirea sistemului de sanatate pana la instalarea de fantani publice de bere in Viena.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Share
Published by
Victor Mihalache

Recent Posts

Trei europeni au fost arestati in Iran la o „adunare satanista”. Toti cei 260 de oameni prezenti la petrecere au fost arestati

Fortele de securitate iraniene au arestat peste 260 de persoane, inclusiv trei cetateni europeni, la…

2 ore ago

Ciolos: „Daca chiar aveti curaj, haideti sa ne vedem la o dezbatere cu capii de lista la alegerile europarlamentare”

Europarlamentarul Dacian Ciolos afirma ca partidele, cu exceptia REPER, ''isi ascund'' candidatii la alegerile pentru…

2 ore ago

Un ucrainean care incerca sa fuga in Romania a fost impuscat in cap la granita. Ce pedeapsa risca granicerul

In Transcarpatia, un politist de frontiera a impuscat mortal un civil care incerca sa treaca…

5 ore ago

Bancile europene care au ramas in Rusia si-au triplat profiturile. Banca Centrala Europeana intervine si le cere sa plece pentru a evita sanctiunile SUA

Banca Centrala Europeana (BCE) indeamna bancile sa paraseasca piata rusa cat mai repede posibil, avand…

8 ore ago