news

246 de noi cazuri de imbolnavire, marti. Numarul total a ajuns la 6.879

Pana astazi, 14 aprilie, pe teritoriul Romaniei, au fost confirmate 6.879 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 1.051 au fost declarate vindecate si externate.

Totodata, pana acum, 332 persoane diagnosticate cu infectie cu COVID-19, internate in spitale din Dolj, Bucuresti, Iasi, Suceava, Arad, Bacau, Timis, Cluj, Neamt, Hunedoara, Constanta, Satu Mare, Sibiu, Ialomita, Bistrita-Nasaud, Covasna, Dambovita, Vrancea, Galati, Caras-Severin, Mures, Giurgiu, Bihor, Arges, Vaslui, Botosani, Alba, Salaj, Brasov, Mehedinti, Teleorman, Gorj si Ilfov, au decedat.

De la ultima informare transmisa de Grupul de Comunicare Strategica, au fost inregistrate alte 246 de noi cazuri de imbolnavire.

La ATI, in acest moment, sunt internati 241 de pacienti.

Pe teritoriul Romaniei, in carantina institutionalizata sunt 23.645 de persoane. Alte 67.268 de persoane sunt in izolare la domiciliu si se afla sub monitorizare medicala.

Pana la aceasta data, la nivel national, au fost prelucrate 70.097 de teste.

In ultimele 24 de ore, au fost inregistrate 512 apeluri la numarul unic de urgenta 112 si 2.430 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisa special pentru informarea cetatenilor.

Prin structurile abilitate ale M.A.I. au fost intocmite, pana in prezent, 390 de dosare penale, sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Politistii si jandarmii au depistat, in ultimele de 24 de ore, 8.553 de persoane care nu au respectat masura privind restrictionarea circulatiei. Acestor persoane le-au fost aplicate sanctiuni contraventionale, in valoare de 17.888.495 de lei.

In ceea ce priveste situatia cetatenilor romani aflati in alte state, potrivit informatiilor obtinute de misiunile diplomatice si oficiile consulare ale Romaniei in strainatate, 709 de cetateni romani au fost confirmati ca fiind infectati cu COVID-19 (coronavirus): 420 in Italia, 196 in Spania, 24 in Franta, 9 in Germania, 45 in Marea Britanie, 2 in Namibia, 2 in SUA, 2 in Austria, 2 in Belgia, 2 in Indonezia si cate unul in Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg si Suedia. De la inceputul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) si pana la acest moment, 52 de cetateni romani aflati in strainatate, 13 in Italia, 13 in Franta, 15 in Marea Britanie, 7 in Spania, 2 in Germania, unul in Belgia si unul in Suedia, au decedat.

Dintre cetatenii romani confirmati cu noul coronavirus, 11 au fost declarati vindecati: 7 in Franta, 2 in Indonezia, unul in Luxemburg si unul in Tunisia.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

In cel mai pur stil bolsevic, Rusia va nationaliza o importanta companie producatoare de votca pe motiv de „implicare in activitati extremiste”

Autoritatile ruse au luat masuri pentru a confisca activele cu sediul in Rusia ale unui…

28 de minute ago

Lui Elon Musk nu i-a placut ce i-a spus una dintre subalternele sale de la Tesla, asa ca a concediat-o, odata cu intregul departament al acesteia

Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, pare decis, prin masurile controversate luate in ultimele saptamani,…

58 de minute ago

Medici la cutite: un pacient din Slobozia asteapta de zece zile sa fie operat, dar interventia se tot amana fiindca anestezistul si chirurgul sunt certati

Un pacient internat la Spitalul Judetean de Urgenta Slobozia asteapta de zece zile sa fie…

O oră ago

Finlanda va folosi militari rezervisti pentru paza granitei cu Rusia, in eventualitatea sosirii unor valuri bruste de migranti, incurajate de rusi

Finlanda planuieste sa isi schimbe regulile de recrutare pentru a permite rezervistilor sa ajute la…

O oră ago

Joe Biden si Donald Trump au convenit sa aiba doua dezbateri prezidentiale, in iunie si septembrie

Ultima data cand presedintele Biden sau fostul presedinte Donald Trump au participat la o dezbatere…

2 ore ago

Din nou, mana lunga a Moscovei? Scriitorul care a incercat sa-l asasineze pe premierul slovac Fico este sustinator fervent al unui grup paramilitar pro-rus

Desi tentativa de asasinat comisa de scriitorul slovac Juraj Cintula asupra premierului Robert Fico a…

2 ore ago