externe

25 de militari rusi ai Brigazii 31 de asalt din Ulianovsk demisioneaza pentru a nu fi trimisi in Ucraina. A fost eliminat si comandantul adjunct al Brigazii 83 de asalt aerian, locotenent-colonelul Vitali Slabtsov

Statul Major al armatei ucrainene a anuntat ca l-a lichidat pe comandantul adjunct al Brigazii 83 de Asalt Separat de Parasutisti, locotenent-colonelul Vitali Slabtsov.

Se pare ca invadatorii au suferit pierderi de personal si de echipament, a precizat Statul Major, citat de Ukrinform. In special, in regiunea Harkov, compania de infanterie motorizata a Regimentului 59 de tancuri a pierdut aproape 80% din personalul sau.

Din cauza pierderilor semnificative de personal, aproximativ 25 de militari ai Brigazii 31 de asalt din Ulianovsk (Rusia) au refuzat sa participe la razboiul cu Ucraina si doresc sa demisioneze.

In plus, comandantul adjunct al Brigazii 83 de asalt aerian, locotenent-colonelul Vitali Slabtsov, a fost eliminat, a precizat Statul Major.

Aproape 340 de cadavre au fost recuperate in urma masacrului din orasul Bucea, din apropiere de Kiev, pentru care sunt acuzate trupele ruse, relateaza media ucrainene, preluate de DPA.

Pana duminica seara, fusesera gasite intre 330 si 340 de cadavre, a scris cotidianul Ukrainska Pravda, citand un serviciu funerar. Cautarile de noi victime sunt in desfasurare, unele cadavre fiind ingropate in curti, a adaugat sursa citata.

Imaginile cu cadavre ale localnicilor, descoperite dupa retragerea trupelor ruse din zona, au socat Occidentul, Ucraina spunand ca trupele ruse sunt vinovate de acest masacru. Moscova neaga acuzatiile si afirma in schimb ca imaginile cu cadavre au fost fabricate de Kiev.

Procuratura Generala din Ucraina a anuntat o examinare medico-legala a cadavrelor pentru a stabili contextul in care s-au produs crimele. In acest proces vor fi consultati si investigatori internationali.

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat trupele ruse de genocid.

Urmareste-ne si pe:
Lavinia Popa

Share
Published by
Lavinia Popa

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

4 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

3 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

5 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

5 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

6 ore ago