Statul a indatorat fiecare roman cu peste 1.000 de lei ca sa plateasca salarii, ajutoare si dobanzi. Valcov: Avem cea mai mare crestere economica din UE

pagina verde

Guvernul PSD-ALDE a indatorat in primele 10 luni cu peste 1.000 de lei pentru fiecare roman si a produs cel mai mare deficit bugetar din ultimii 7 ani cu masurile populiste facute pe genunchi.

„Cel mai mare deficit bugetar din ultimii 7 ani. A iesit executia bugetara pe primele 10 luni ale anului. Statul a cheltuit cu 20.9 miliarde de lei mai mult decat a incasat. Vom avea cifrele finale abia in luna ianuarie. Ce inseamna asta? Inseamna ca statul roman s-a indatorat cu peste 1,000 de lei per roman. In total, in statul roman, s-au cheltuit cu 38.7 miliarde de lei mai mult, in doar 10 luni, fata de anul trecut”, a scris deputatul USR Claudiu Nasui pe Facebook.

Totodata, acesta a explicat si „pe ce s-au dus banii”:  „Salariile bugetarilor au crescut cu 14.3 miliarde de lei (+25.4%). Dobanzile au crescut cu 25.5% ajungand la suma colosala de 11.2 miliarde de lei.  Asistenta sociala (de unde pleaca si pensiile speciale) a crescut cu 9.2 miliarde de lei. Doar la MAI s-au platit mai mult pentru pensii speciale cu 640 de milioane fata de anul trecut. De unde toate acestea? Din banii nostri si din datorie”.

In schimb, reprezentantii Guvernului sustin ca economia merge bine, iar Darius Valcov, consilierul premierului Dancila, afirma ca veniturile statului vor creste in doi ani cu 25%”.

„Veniturile totale la bugetul consolidat al statului in 2016 au fost de 228 de miliarde de lei. Veniturile, in 2018, dupa 11 luni, sunt de 260,2 miliarde lei, cu estimari de a depasi inca 30 de miliarde in luna decembrie. Deci in total veniturile statului in doar doi ani de zile vor creste cu aproximativ 25%. Asta si datorita faptului ca am preluat o economie in 2016 care avea 761 de miliarde de lei PIB-ul si in decembrie vom incheia cu un PIB de 949 miliarde. Adica este cea mai mare crestere a unei economii din Uniunea Europeana – de 24,7%. Deci sunt bani”, a declarat Darius Valcov joi seara, la Romania TV.

Valcov a precizat ca in ultimii doi ani, cumulat, inflatia a fost de circa 5%, cate 2,5% pe fiecare an.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: