Asaltul inculpatilor. Andronic, plangere penala impotriva a trei procurori DNA: „constituire de grup infractional organizat”

actualitate

Dan Andronic, director al EVZ, anunta ca a depus plangere penala impotriva a trei procurori DNA. „Toti trei fac parte dintr-un grup infractional organizat”, sustine Andronic.

„Am depus o plangere penala impotriva procurorului sef de la DNA Brasov, David Deca, impotriva lui Marius Bulancea si impotriva lui Adrian Iordache, de la structura centrala a DNA.

Toti trei fac parte dintr-un grup infractional organizat care se face vinovat de abuz in serviciu, dar in primul rand de acces neautorizat intr-un sistem informatic.

Potrivit unei decizii a ICCJ, cei 3 s-au comportat ca niste hackeri, diferenta dintre ei si Guccifer fiind egala cu zero. Pana la aceasta data, DNA n-a raspuns in niciun fel, ceea ce ne arata inca o data felul in care se comporta in fata unei instante. Procedeele folosite de DNA Brasov si structura centrala a DNA sunt in afara legii.

Sunt probe obtinute ilegal. Perchezitia informatica are niste reguli foarte stricte, tocmai pentru ca intruziunea in viata privata este foarte delicata. Intr-un mail gasesti de toate. Este vorba de o intruziune foarte violenta in viata cuiva. Sunt norme europene, dar aici au incalcat toate normele, iar cand le-am atras atentia ca incalca legea, ni s-a spus ca nu e treaba noastra, insa din fericire, vorba cuiva, mai sunt judecatori si la Berlin”, a declarat Dan Andronic pentru publicatia pe care o conduce.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dispus, in urma cu doua saptamani, excluderea mai multor probe din dosarul in care Elena Udrea a fost trimisa in judecata de procurorii DNA pentru trafic de influenta si spalare a banilor, alaturi de jurnalistul Dan Andronic, acuzat de marturie mincinoasa.

Potrivit deciziei instantei, este vorba de emailurile trimise sau primite de Andronic si documentele stocate pe hard diskuri in legatura cu achizitionarea si administrarea SC Editura Evenimentul si Capital SRL.

„Admite contestatiile formulate de inculpatii Andronic Dan Catalin si Udrea Elena Gabriela impotriva incheierii din camera de consiliu din data de 01.10.2018 pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a II-a penala in dosar nr. 9725/2/2017/a1. Desfiinteaza, in parte, incheierea contestata si rejudecand: admite exceptia invocata de inculpatii Andronic Dan Catalin si Udrea Elena Gabriela si, in temeiul art. 102 alin.2-4 C. proc.pen., exclude din materialul probator corespondenta electronica tip email primita/transmisa de catre Andronic Dan Catalin si documentele stocate pe hard diskuri in legatura cu activitatile desfasurate in vederea achizitionarii si administrarii SC Editura Evenimentul si Capital SRL in perioada 23.04.2011- 08.12.2014, atasate la vol. 37 filele 3-240 d.u.p. nr. 604/P/2017 conform procesului verbal din 02.10.2017 nr. 87/P/2015”, se arata in decizia Instantei supreme.

De asemenea, DNA trebuie sa precizeze daca mentine trimiterea in judecata a celor doi inculpati.

„In baza art. 345 alin. 3 C.proc.pen. dispune comunicarea prezentei incheieri Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie, Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie pentru a preciza, in termen de 5 zile, daca mentine dispozitia de trimitere in judecata a inculpatilor Andronic Dan Catalin si Udrea Elena Gabriela sau solicita restituirea cauzei. In conformitate cu decizia nr. 22 din 18 ianuarie 2018 a Curtii Constitutionale, dispune indepartarea de la dosarul cauzei a acestor mijloace de proba (vol. 37 filele 3-240 d.u.p. nr. 604/P/2017), precum si, in ipoteza mentinerii solutiei de trimitere in judecata, eliminarea referirilor la aceste mijloace de proba si eliminarea redarii continutului acestor mijloace de proba din rechizitoriul nr. 604/P/2017 din data de 18.12.2017. Masura va fi dusa la indeplinire de catre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Directia Nationala Anticoruptie – Sectia de Combatere a Infractiunilor Asimilate Infractiunilor de Coruptie, caruia i se trimite dosarul de urmarire penala, urmand a fi restituit instantei”, se mai spune in hotarare.

Pe de alta parte, Instanta suprema a mentinut decizia Curtii de Apel Bucuresti prin care s-a pus sechestru pe toate bunurile mobile si imobile detinute de Elena Udrea, pana la concurenta sumei de 4,7 milioane de euro, in vederea confiscarii speciale.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: