Martira neamului. Dancila vrea sa fie iertata pentru ca a fost marioneta: „Am mers dupa anumite linii deja desenate. Acum, am inceput sa fiu eu”

politica

Premierul Viorica Dancila a declarat, luni seara, la TVR, ca a regretat la un moment dat ca a acceptat aceasta functie deoarece nu si-a putut construi propria echipa si a regretat ca nu a luat atitudine atunci cand trebuia sa o faca si ca nu a avut curajul de a fi mai directa si a spune lucrurile care nu ii conveneau.

Dancila a afirmat ca acum a inceput sa fie ea insasi si ca pana acum a mers dupa linii deja trasate.

„Am inceput sa fiu eu. Am mers dupa anumite linii deja desenate, dupa anumite mesaje care trebuia sa le scot in spatiu public. Probabil a fost si teama de a nu dezamagi, de a nu-i dezamagi pe cei care au crezut in mine sau pe cei care au sperat ca voi schimba lucrurile. Nu stiu, poate au fost mai multe elemente care au facut sa nu prea ies in spatiul public, sa fiu mai retinuta. Acum mi-am dat seama ca Partidul Social Democrat a fost intr-un moment critic si poate toate schimbarile sau poate toate miscarile din perioada imediat urmatoare tin de modul in care voi actiona in calitate de presedinte interimar, de modul in care am sa ma implic, de modul in care voi relationa cu colegii de partid, cu modul in care voi schimba modul de lucru in cadrul Partidului Social Democrat si bineinteles toate acestea in paralel cu conducerea Guvernului si adoptarea actelor normative pe care le asteapta cetatenii”, a afirmat Dancila, citata de news.ro.

Intrebata de ce nu a putut fi ea insasi pana acum, Dancila a raspuns: „Pentru ca erau anumite directii pe care trebuia sa le urmez sau un anumit discurs pe care trebuia sa il am, anumite elemente pe care trebuia sa le scot in evidenta. De multe ori, stiti, daca nu te identifici cu ceea ce spui parca nu ai nici credibilitate si parca nici nu poti sa transmiti dincolo de ecran”.

Premierul a precizat ca a fost si vina sa, deoarece a acceptat anumite lucruri.

„Important este prezentul si modul in care ne raportam la viitor. Ce a fost a fost. Ca sa critic pe cineva sau poate a fost si vina mea ca am acceptat anumite lucruri si nu vreau sa dau vina doar pe altii. Trebuie sa imi asum si eu partea mea de vina. Important este ca acum sunt foarte hotarata sa ma implic mult mai mult pentru ca imi dau seama ca implicarea mea, implicarea tuturor celor care fac parte din Partidul Social Democrat este foarte importanta. (…) Au fost mai multi factori care au contribuit la acea retinere sau poate unele greseli facute. Nu as vrea sa ma mai raportez la trecut”, a explicat primul ministru.

Intrebata daca a regretat ca a acceptat sa fie premier, Viorica Dancila a raspuns: „Sincer, da. Am regretat la un moment dat pentru ca am avut impresia ca, de fapt, nu pot sa coagulez in jurul meu oamenii pe care mi i-as fi dorit. Nu mi-am construit propria echipa. Am regretat ca nu am luat atitudine atunci cand trebuia sa o fac. Am regretat ca poate de multe ori nu am fost, nu am avut inspiratia sau poate chiar curajul de a fi mult mai directa si sa spun lucrurile care nu imi conveneau. Am regretat faptul ca poate ar fi trebuit sa ma implic mult mai mult si sa incerc sa am mai multa activitate in partid astfel incat sa nu avem o separare a activitatii Guvernului de viata de partid”.

Dancila a mentionat ca atunci cand a acceptat sa devina premier nu s-a gandit ca va avea soarta lui Sorin Grindeanu si a lui Mihai Tudose.

„M-am gandit ca fiind un om foarte echilibrat si un om care intotdeauna cauta consensul si vreau sa intelegeti prin a cauta consensul nu a ceda atunci cand cineva iti spune sa faci un lucru, a gasi solutia cea mai buna si a nu face din orice lucru un scandal, de a nu iesi in spatiul public. Am crezut ca va fi o cooperare foarte buna pentru ca toti doream ca guvernarea sa mearga bine pentru ca acest lucru ridica partidul”, a explicat Dancila.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: