Legea pensiilor, respinsa in Senat. A fost trantita chiar de PSD, care a chiulit masiv. Legea prevedea majorarea punctului de pensie de la 1 septembrie

politica

Legea pensiilor a fost respinsa miercuri in Senat din cauza absenteismului masiv al senatorilor PSD. Legea a primit doar 65 de voturi ”pentru”, insa pentru adoptare era nevoie de minimum 69 de voturi.

PSD detine majoritatea in Senat fara ajutorul ALDE, avand exact 69 de alesi.

Legea pensiilor prevedea ca punctul de pensie va creste cu 15% la 1 septembrie 2019 si cu 40% in septembrie 2020. De asemenea, Legea pensiilor ar fi micsorat perioada de vechime in campul muncii ceea ce inseamna ca romanii vor iesi mai devreme la pensie.

La inceputul lunii martie, CCR a decis, cu unanimitate de voturi, ca legea pensiilor este partial neconstitutionala, actul normativ fiind retrimis Parlamentului pentru reexaminare. Sesizarea impotriva legii a fost depusa de PNL si USR la finalul anului trecut, imediat dupa votul din Camera Deputatilor.

Viorica Dancila a anuntat, miercuri, ca va avea, in cursul zilei, o intrevedere cu reprezentantii pensionarilor din Romania pentru a discuta despre Legea pensiilor. Premierul a afirmat ca discutiile vor fi politice.

„Ma intalnesc astazi cu pensionarii pentru a discuta din punct de vedere politic. Am chemat si ministrul Muncii. Vom discuta si despre aspecte guvernamentale, dar intalnirea de astazi este o intalnire politica”, a declarat premierul.

Intrebata daca Legea pensiilor se va putea aplica din 2021, Viorica Dancila a raspuns: „De ce nu? Vedem, reluam totul, ne uitam cu atentie pentru a lua cele mai bune decizii”.

Intrevederea va avea loc la sediul PSD din Kiseleff.

Reprezentantul Comisiei Europene, Isabel Grilo, a declarat, vineri, ca oficialii europeni sunt ingrijorati de modificarile aduse in sistemul de pensii din Romania, care „au generat devieri si au crescut datoria publica”. Comisia Europeana incurajeaza evolutia si dezvoltarea Pilonului II de pensii.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: