Experienta sinistra la Caracal a unui jurnalist Realitatea TV. A fost urmarit prin tot orasul

news

Jurnalistul Bogdan Muzgoci, realizator la Realitatea TV, anunta ca a fost urmarit indeaproape in Caracal in timp ce se documenta in legatura cu clanurile de interlopi care ar putea avea legatura cu uciderea celor doua fete.

”Ipoteza mea dupa propria experienta in Caracal. Imediat dupa ce eu si Nicu Cernat am identificat si publicat imaginile cu masina albastra, echipa noastra a fost urmarita de mai multi indivizi. Ne-au urmarit inclusiv in restaurant, in pauza de masa dintre filmari. Aici am reusit sa identific personajul si sa ii fac niste poze.

Ce mi s-a parut suspect este faptul ca, desi avea un smatphone, detinea si un telefon Nokia 110. O anumita editie de Nokia 1100 are o problema de soft care face dificila stabilirea de catre politie a numarului de pe care se trimit SMS-uri.

Cei care vor sa trimita SMS-uri fara sa poata fi rapid localizati pot fi interesati de un astfel de telefon. Pretul unui asemenea dispozitiv, aparent rudimentar costa cateva sute de euro si este folosit de oamenii care vor sa nu fie interceptati usor. Totodata, cand am trecut pe langa masa lui (a venit singur si s-a asezat la masa vecina), am observat ca ne cauta pe internet dupa nume.

Am reusit sa vad in telefonul lui smartphone cum deschisese o casuta in care cauta ‘muzgoci’ si ‘realitatea tv’ pe Google. Auzise numele meu rostit in discutiile dintre mine si colegii mei la masa. Exclus ca individul sa fie anchetator sau politist. Era prea imprudent in a-si ascunde intentia de a ne urmari pe noi. Ce cred, de fapt, si e pura opinie personala: e vorba de o retea. Cine s-a dus la Gheorghe Dinca acasa in timp ce el era in Craiova? Daca el a zis ca a ucis-o dupa ora 11 30, cum a ajuns el acasa daca la 12 era in Craiova?”, a relatat Bogdan Muzgoci pe pagina sa de Facebook.

Cercetarile efectuate sambata la locuinta lui Gheorghe Dinca au vizat in principal stabilirea prezentei in acel loc a Luizei Melencu, adolescenta disparuta in luna aprilie, a anuntat purtatorul de cuvant al DIICOT, Mihaela Porime.

„Cercetarea la fata locului (…) a vizat in special fixarea prezentei Luizei la domiciliul inculpatului. Cu ocazia cercetarii criminalistice au fost ridicate trei urme biologice, a fost efectuata o conducere in teren si (…) o activitate efectuata de catre politie, de cautare”, a declarat Mihaela Porime la Caracal.

Intrebata cand vor fi gata testele ADN pentru Luiza Melencu, reprezentanta DIICOT a raspuns ca „urmeaza ca specialistii sa efectueze aceste teste”.

Referitor la cele trei telefoane gasite in locuinta lui Gheorghe Dinca, Mihaela Porime a precizat ca s-a dispus o expertiza informatica.

„Inculpatul a recunoscut faptele de fiecare data si chiar la ultima audiere a dat noi indicii. (…) Noi analizam orice pista posibila”, a mai spus purtatorul de cuvant al DIICOT.

Sambata dimineata, DIICOT a anuntat ca din analizele de laborator ale probelor efectuate pana in prezent de INML in cazul de la Caracal a rezultat profilul genetic al unei singure persoane – Alexandra Mihaela Macesanu, concluzie fundamentata stiintific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al parintilor fetei.

„DIICOT continua activitatile incepute in ziua de ieri, potrivit comunicarii anterioare, prin cercetarea efectuata de echipe complexe a locuintei inculpatului, echipe formate din procurorii care efectueaza urmarirea penala, politisti specializati in cercetarea infractiunii de omor, criminalisti si politisti din cadrul structurii specializate a IGPR – DCCO. Precizam ca, in urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate pana in prezent, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv Macesanu Alexandra Mihaela, concluzie fundamentata stiintific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al parintilor Alexandrei”, se arata intr-un comunicat al DIICOT, transmis AGERPRES.

Gheorghe Dinca a recunoscut, la audieri, ca a ucis-o pe Alexandra Macesanu, de 15 ani, pe data de 25 iulie, in jurul orei 12,00, atunci cand a surprins-o cu telefonul in mana sunand la 112, si ulterior i-a incinerat corpul.

De asemenea, el sustine ca a ucis-o si pe cea de-a doua fata, Luiza Melencu, de 18 ani, insa anchetatorii nu au reusit sa afle de la el unde i-a aruncat corpul.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: