Comisarul fake news. Dan Nica sustine ca nu are „nicio problema” din punct de vedere penal

politica

Europarlamentarul PSD Dan Nica, votat de conducerea partidului pentru functia de comisar european, a declarat marti ca nu are probleme penale si ca este dispus sa dea toate raspunsurile la Bruxelles atunci cand va fi intrebat despre dosarul „Microsoft”.

Intrebat, la Palatul Parlamentului, daca el crede ca la audierile din Parlamentul European va fi chestionat despre problemele pe care le-a avut in dosarul „Microsoft”, Dan Nica a raspuns: „Daca sunt aceste intrebari, sunt mai mult decat dispus sa le dau toate raspunsurile. Este simplu. In primul rand, in prima saptamana de campanie electorala din 2016, procurorul respectiv a decis sa inceapa urmarirea penala. (…) Un an mai tarziu a decis sa il inchida (dosarul – n.r.) fara sa pot face eu absolut nimic. Astea sunt explicatiile, care sunt extrem de simple”.

Dan Nica a adaugat ca nu are „nicio problema” atunci cand a fost intrebat daca se incadreaza in cerintele presedintelui Comisiei Europene, care i-a solicitat premierului Viorica Dancila sa propuna persoane fara probleme penale.

„M-am uitat la acest lucru si va spun ca nu am nicio problema (penala – n.r.). Daca v-ati uitat, si candidatul belgian a fost acceptat dupa ce vineri procuratura belgiana a decis sa inchida dosarul”, a mai afirmat Dan Nica.

Acesta a mentionat ca este dreptul PSD sa propuna candidatul pentru pozitia de comisar si ca „este dreptul premierului sa faca aceasta propunere”.

„Noi suntem partidul care ne-am asumat guvernarea si din acest motiv si propunerea pentru functia de comisar si acest lucru este recunoscut si de Grupul Social Democrat din Parlamentul European si se va lupta toata lumea foarte puternic pentru ca acest lucru sa se intample exact asa”, a spus Nica.

Europarlamentarul PSD a mentionat ca a aflat ca va fi propus pentru aceasta functie in sedinta Comitetului Executiv National al PSD, propunere facuta de premierul Dancila.

Nica a spus ca, fiind coordonator in Comisia pentru industrie, cercetare si energie (ITRE), a lucrat la foarte multe dosare impreuna cu cei de la Comisia de Transporturi.

A doua propunere a PSD pentru postul de comisar european este Gabriela Ciot.

„Sunt unii care spun ca doamna Ursula von der Leyen si-a indeplinit acest obiectiv de paritate, propunand Parlamentului European propunerile de candidati pentru comisari – strict 50% barbati, 50% femei. Faptul ca Parlamentul a decis sa schimbe aceasta compozitie, deja cred ca nu mai e problema doamnei Ursula von der Leyen”, a afirmat el cu privire la aceasta a doua propunere a social-democratilor.

In timpul asaltului feroce dat de PSD impotriva justitiei, Dam Nica s-a remarcat ca o trompeta de nadejde a lui Liviu Dragnea in Parlamentul European (PE). In aprilie 2019, in cadrul dezbaterii din PE privind statul de drept din Romania, Dan Nica a mintit, sustinand ca rata achitarilor in dosarele de coruptie trimise in judecata de DNA este de 98%.

„In 2009 procurorul general al Romaniei a semnat primul protocol secret cu serviciile de informatii. Surprinzator, procurorul general era dna Kovesi (Laura Codruta Kovesi – n.r.). De doi ani de zile au inceput sa apara dezvaluiri despre o lunga serie de protocoale secrete incheiate cu serviciile de informatii si romanii au putut sa afle, cu oroare, cu teama, cu spaima, ca au existat aceste protocoale secrete si ca acestea au condus la abuzuri si nedreptati abominabile”, a afirmat Dan Nica.

El a preluat apoi discursul antieuropean al lui Liviu Dragnea, afrimand ca „romanii urasc dublul standard, atat in justitie, precum si in tot ceea ce tine de viata de zi cu zi, precum in domeniul alimentar, in care produse alimentare contrafacute au invadat piata romaneasca punandu-le in pericol sanatatea”, sau farmaceutic.

Citeste si: Val de fake news si dezinformari PSD la dezbaterea din PE: „Romanii au aflat cu oroare, teama si spaima”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: