Clanul badalailor. Fiica, fiul si ginerele lui Badalau au toti functii grase la stat

politica

Niculae Badalau, baron PSD de Giurgiu, fost ministru al Economiei, are instalate in functii bine platite la stat atat fiica si fiul, cat si ginerele. Asta in conditiile in care clanul Badalau se lauda cu o avere de milioane de euro.

Sabina Badalau lucreaza de peste doi ani, din 2017, ca director la departamentul de Conformare, Calitate, Siguranta si Mediu la Aeroportul Henri Coanda.  Anterior ea a fost „asistent manager” la CNAIR (Compania nationala de drumuri), de unde a trebuit sa demisioneze in urma unui scandal intern legat de faptul ca nu trecea pe la serviciu.

Inainte de a se angaja la stat, Sabina Badalau a fost administrator al firmei SABIX SRL, care a obtinut un contract cu finantare externa in valoare de 2,9 milioane de lei. In 2010, cand avea doar 19 ani, Sabina Badalau a semnat un contract cu Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, pe o durata de 36 de luni.

Sotul Sabinei Badalau este Razvan-Alexandru Marica. Acesta lucreaza la TAROM , aproape de sotia sa, unde ocupa functia de „specialist in investitii”. Marica este si membru in Consiliul de Administratie al TAROM.

Iata ce scria Ziarul Financiar despre ginerele lui Badalau: „Razvan Alexandru Marica, 33 de ani, din comuna Bolintin-Deal, judetul Giurgiu, membru in CA-ul Tarom, este absolvent al Universitatii Spiru Haret din Bucuresti si a lucrat doar din 2015 ca ‘functionar administrativ’ la firma Samby Impex (constructii civile) din Giurgiu, companie cu afaceri de 2,9 milioane de lei anul trecut si cu un singur angajat”.

Gabriel Badalau, fiul lui Niculae Badalau, a ajuns si el cu functie importanta la stat dupa ce tatal sau a devenit ministru al Economiei. Ziarul Puterea a informat recent ca Gabriel Badalau este un fel de consilier al directorului general ROMARM, Claudiu Cucu.

„La orice deplasare externa, atat in Europa cat si in SUA, directorul ROMARM a fost insotit de catre fiul baronului giurgiuvean, Gabriel Badalau, asa cum se imtampla si in aceste zile, cand cei doi se afla impreuna intr-o deplasare printr-o tara europeana. In ce calitate il insoteste in strainatate fiul lui Badalau pe directorul general de la ROMARM? Numai baronul PSD de Giurgiu poate sa ne spuna!”, scria Puterea in septembrie 2019.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: