Rares Bogdan anunta ca este bine: „Mi-au ajuns rezultatele testului COVID-19. Sunt in autoizolare”

news

Europarlamentarul PNL Rares Bogdan anunta ca nu este infectat cu coronavirus, el efectuand un test in acest sens. Toata conducerea PNL este in autoizolare dupa ce un senator PNL a fost confirmat cu coronavirus.

„Mi-au ajuns rezultatele testului COVID-19 facut ieri la ora 12.00. Rezultatul este NEGATIV. Sunt in autoizolare acasa si va invit pe toti sa incercati sa evitati cat mai mult posibil drumurile si locurile publice. Disciplina si respectarea regulilor in aceste clipe si zile sunt esenta trecerii prin aceasta situatie complet noua pentru Europa si intreaga lume. Sunt convins ca vom depasi impreuna si aceasta situatie.

Cred ca in continuare scolile trebuie sa ramana inchise, iar circulatia in Mall-uri ar trebui restrictionata sau chiar inchise cu exceptia magazinelor alimentare.

Cu cat vom sta mai izolati unii de altii in aceasta perioada, cu atat vom reusi sa oprim raspandirea virusului. Specialistii au cuvantul acum si eu sunt unul dintre cei care am totala incredere in doctorii romani reprezentati public astazi de Dr.Arafat, Dr. Tataru, Dr. Cercel, Dr. Rafila”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Comitetul National pentru Situatii Speciale de Urgenta (CNSSU) a adoptat, sambata, o hotarare prin care membrii Guvernului si oficialii de rang inalt din institutiile apartinand sistemului national de securitate si aparare pot iesi din izolare, cu pastrarea distantei de minimum 5 m fata de alte persoane care nu se afla in izolare si cu obligativitatea portului mastii de protectie, exclusiv pentru exercitarea obligatiilor expres prevazute de Constitutie si strict pe durata exercitarii acestor obligatii.

Prin hotararea CNSSU au fost aprobate o serie de recomandari ale „Grupului de analiza”, care vizeaza, printre altele, instituirea masurii de izolare preventiva a personalului esential pentru asigurarea functionarii Centralei Nuclear-Electrice CNE Cernavoda, in concordanta cu prevederile Planului de continuitate a activitatilor de baza in cazul unei epidemii/pandemii.

Alte hotarari privesc relatiile personalului Companiei Nationale Posta Romana cu persoanele aflate in autoizolare, relatiile echipelor de interventie (apa, canal, gaze, electricitate, internet/cablu, telefonie fixa) in interactiunea cu persoanele aflate in autoizolare, relatiile reprezentantilor autoritatilor publice (IPJ, IJJ, ITPF, ISUJ, DSP, MS) cu soferii de camioane, cu masa totala mai mare de 3,5 tone, care intra in tara venind din zonele rosii si galbene, precum si aspecte privind planul de continuitate in institutiile esentiale si infrastructurile critice.

De asemenea, s-a decis abilitarea Administratiei Nationale a Penitenciarelor pentru initierea unui proiect de act normativ de modificare a prevederilor Legii 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal, care sa fie pus in regim de urgenta in dezbatere parlamentara.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: