Muftiul Romaniei: „Temerile romanilor fata de refugiati NU se justifica. Nu vor fi probleme privind integrarea acestora”

news

Seful Cultului Musulman din Romania, muftiul Muurat Iusuf, a declarat, miercuri, intr-un interviu acordat Agerpres, ca se pregateste sa acorde „asistenta religioasa” refugiatilor care vor sosi in tara si ca „temerile romanilor” fata de acestia nu se justifica.

„Muftiatul, ca institutie de cult, este pregatit sa acorde asistenta religioasa refugiatilor care fug din calea razboiului si imigrantilor care ar putea sa soseasca in Romania si, cu ajutorul Secretariatului de Stat pentru Culte si al Guvernului, speram sa le putem fi de folos acestor confrati intru religie.

Noi vom incerca prin intermediul personalului pe care-l avem sa-i ajutam sa se integreze in societatea romaneasca pe timpul cat vor fi gazduiti in Romania si chiar sa-i integram in societatea romaneasca, daca vor dori acest lucru, bineinteles respectand cultura si civilizatia islamica din tara noastra, care este asezata pe aceste meleaguri de mai bine de 800 de ani”, a declarat muftiul.

El a tinut sa spulbere temerile romanilor fata de refugiatii musulmani.

„Consider ca nu vor fi niciun fel de probleme in ceea ce priveste integrarea acestora, mai ales ca tara noastra a avut dintotdeauna relatii bune cu statele arabe. Majoritatea refugiatilor practica Islamul la fel ca si noi, iar poporul roman este recunoscut, pe plan international, ca avand o atitudine deschisa fata de alte comunitati culturale si religioase din strainatate. Eventuale temeri ale cetatenilor romani nu se justifica pentru ca nu avem exemple sau informatii concrete din partea liderilor religiosi musulmani din statele unde acestia au fost primiti sau care ii gazduiesc temporar”, a mai spus muftiul Iusuf.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: