INGRIJORARE in Germania. SUTE de acte de violenta impotriva centrelor pentru REFUGIATI

externe

Numarul actelor de violenta impotriva unor centre pentru refugiati a crescut puternic in Germania in 2015, a indicat joi politia judiciara germana (BKA), avertizand totodata asupra riscului sporit de agresiuni ale extremistilor de dreapta impotriva unor responsabili politici, transmite AFP.

Potrivit BKA, in trimestrul al treilea al anului au fost consemnate 285 astfel de delicte, comparativ cu 198 in perioada similara a lui 2014. In ce priveste intregul an 2015, au fost inregistrate 576 de acte de violenta impotriva unor centre de refugiati pe teritoriul tarii. Dintre acestea, 523 au fost comise de extremisti de dreapta, cele mai multe referindu-se la distrugere materiala, delict de propaganda si incitare la ura.

‘Pe langa delictele impotriva centrelor de gazduire a solicitantilor de azil, agitatia impotriva responsabililor prezumtivi (pentru afluxul de migranti), a responsabililor politici sau a administratorilor centrelor de primire ar putea castiga in importanta’, a subliniat o purtatoare de cuvant a BKA, citata de Agerpres.

Avertismentul politiei judiciare intervine la scurt timp dupa ce candidata independenta la primaria orasului Koln, Henriette Reker, a fost injunghiata sambata de un extremist de dreapta pentru pozitia sa in favoarea refugiatilor, cu o zi inaintea scrutinului la care a si fost aleasa in fruntea municipalitatii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: