Kadirov vrea sa isi trimita garzile sa pazeasca podul Crimeii: „Am 70.000 de luptatori care sunt gata sa indeplineasca orice ordin”

externe

Liderul cecen Ramzan Kadarov a anuntat sambata ca garzile sale sunt gata sa pazeasca podul Crimeii  in viitor.

Kadirov a mentionat ca are 70.000 de luptatori gata sa indeplineasca ordine indiferent de „complexitatea” acestora.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a insarcinat sambata Serviciul Federal de Securitate (FSB) sa consolideze masurile de protectie a podului din Crimeea, dupa ce o explozie a avariat partial aceasta infrastructura de pe stramtoarea Kerci, a anuntat Kremlinul.

Presedintele a semnat un decret care confera FSB ”autoritatea de a organiza si coordona masurile de protectie a transportului prin stramtoarea Kerci, a retelei electrice a Federatiei Ruse catre peninsula Crimeea si a principalului gazoduct dintre Krasnodar si Crimeea”, se arata in document, conform EFE si DPA.

Un camion a explodat sambata dimineata pe podul din Crimeea provocand un incendiu la sapte rezervoare de combustibil dintr-un tren-cisterna si avariind partial infrastructura si provocand moartea a cel putin trei persoane. Traficul auto si feroviar a fost deja restabilit partial.

Este prima masura a Kremlinului dupa explozie, care pare sa fi fost provocata de un atac asupra acestei structuri construite de Moscova in urma anexarii Crimeei.

Responsabilitatea pentru securitatea podului a fost impartita pana acum intre trei parti, potrivit deputatului rus Alexandr Hinstein. Ministerul Apararii a monitorizat spatiul aerian, Garda Nationala Rosgvardia s-a ocupat de supravegherea maritima, iar traficul rutier si rutele feroviare erau controlate de Ministerul Transporturilor.

Explozia este cercetata de Comitetul de Investigatii al Rusiei, care a deschis o ancheta si cu privire la proprietarul camionului.

Camionul a fost inspectat vizual inainte de a urca pe pod, dar ofiterul care a efectuat inspectia nu a gasit nimic suspect, potrivit site-ului rus de stiri Mash, care a publicat un videoclip in care sustine ca vehiculul greu a fost cel care a provocat pagubele cand a explodat. Cu toate acestea, monitorizarea nu a inclus raze X.

La intrarea pe pod a fost instalat un echipament special care ar trebui sa detecteze explozibilii din vehicule, potrivit site-ului independent Meduza, cu sediul la Riga.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: