Activistii de mediu s-au lipit de pista aeroportului din Berlin

externe

Zborurile de pe aeroportul Brandenburg din Berlin au fost reluate cu unele intarzieri, dupa ce a fost fortat sa inchida pistele, deoarece activistii de mediu au patruns in fata locului si unii dintre ei s-au lipit de asfalt, informeaza Reuters.

Activistii gruparii ecologiste Last Generation (Ultima Generatie) au cerut publicului sa nu mai circule cu avionul si guvernului sa nu mai subventioneze.

„Intr-o zona de aeroport care nu este deschisa publicului, am intalnit mai multe persoane care au intrat fara sa aiba autorizatie, iar unele s-au lipit de asfalt”, a scris politia din Berlin pe Twitter.

Protestul, cel mai recent al activistilor din Germania, a facut ca guvernul sa extinda perioada de oferte ieftine pentru calatoriile cu trenul.

„Un procent mare din populatie este responsabil pentru aproximativ jumatate din emisiile de gaze cu efect de sera legate de zboruri”, a spus Last Generation intr-un comunicat, adaugand ca un barbat in varsta de 70 de ani se numara printre activistii aflati in aeroport.

Un purtator de cuvant al aeroportului a declarat ca activistii au intrat in aeroport din doua parti, iar politia i-a retinut.
Site-ul FlightRadar24, de urmarire a zborurilor, a aratat ca unele aeronave care se indreptau initial spre aeroport si-au schimbat ruta.

Aproximativ 13 zboruri au fost redirectionate catre aeroporturile din estul Saxoniei pana la ora 18:00, a transmis RBB, citand Mitteldeutsche Flughafen AG, compania care opereaza aeroporturile din Dresda si Leipzig.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: