Polonezii au iesit in STRADA si au impiedicat infiintarea de TABERE pentru refugiati in 2 orase – VIDEO

externe

Polonezii au reusit sa impiedice infiintarea de tabere de refugiati in doua orase, dupa ce  au protestat in strada.

Oficiul pentru Straini din Polonia, care se ocupa de refugiati, si-a anulat intentia de a deschide o tabara pentru imigranti in Olecko, un orasel din nord-estul tarii. Aici trebuiau sa soseasca 120 de oameni din Orientul Mijlociu si din Africa. Oficialii polonezi au declarat ca deschiderea centrului ar fi pus in pericol localnicii si ar fi cauzat tulburari publice. Ei au facut referire la opozitia puternica din partea localnicilor, care iesisera pe strazi pentru a protesta.

O situatie similara s-a inregistrat si la Piwniczna-Zdroj, oras din sudul Poloniei, aflat aproape de granita cu Slovacia.

Guvernul anterior de la Varsovia s-a angajat sa primeasca peste 7.000 e refugiati pana in 2016 si planuia sa deschida 10 tabere pentru acestia. Partidul „Lege si Justitie”, aflat acum la guvernare, a criticat atunci aceasta decizie.

Oficialii de la Varsovia spun acum ca tara a primit deja un numar mare de refugiati din Ucraina, care au fugit de conflictele armate. „Polonia a acceptat in jur de un milion de refugiati din Ucraina, oameni pe care nimeni nu a dorit sa ii ajute”, a declarat, marti, premierul Beata Szydlo in fata parlamentarilor, citata de RT.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: