Comisar european: „Europa trebuie sa inceteze sa se TEAMA de migrantii musulmani”

externe

Europa trebuie sa inceteze ‘sa se teama’ de imigranti, a declarat luni comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, care a facut apel la statele membre sa ii integreze pe refugiati, nu sa incerce sa descurajeze venirea acestora diminuand ajutoarele sociale, relateaza France Presse, citata de Agerpres.

„Anul 2015 a fost marcat de teama tot mai mare declansata de afluxul continuu de imigranti, chiar mai raspandita decat teama de terorism”, a subliniat Muiznieks, in raportul sau anual prezentat luni la Strasbourg in fata parlamentarilor organizatiei paneuropene.

Aceasta teama alimenteaza „prejudecatile anti-musulmani, deja extrem de raspandite”, a criticat Muiznieks, care s-a exprimat public, de mai multe ori in ultimele luni, impotriva „politicilor contra-productive” ale statelor reticente sa primeasca imigranti.

Unele guverne au adoptat masuri „care vizeaza in mod deschis sa faca tarile lor mai putin atragatoare in ochii imigrantilor”, spre exemplu reducand ajutoarele pe care acestia le-ar putea pretinde, confiscandu-le averile sau limitand regruparea familiala, a mai punctat el.

Aceste masuri „vor constitui toate obstacole in calea integrarii, fara a avea impact major asupra numarului viitorilor nou-veniti”, a spus comisarul, care a reamintit ca „imigrantii si solicitantii de azil sunt primele victime ale amplificarii rasismului si intolerantei in mai multe tari”.

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, care actioneaza in mod independent, are ca misiune in special „sa identifice eventuale deficiente in legislatia si practica in materie de drepturi ale omului” in cele 47 de state membre ale organizatiei paneuropene.

Actualul titular al postului, Nils Muiznieks, este un fost ministru leton, specialist al luptei impotriva rasismului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: