Hidroelectrica: Finalizarea proiectului Bumbesti-Livezeni va asigura energie electrica curata pentru 85.000 gospodarii

pagina verde

Bumbesti Livezeni

Finalizarea proiectului Bumbesti-Livezeni va asigura injectarea in Sistemul Energetic National (SEN) a unei cantitati de energie electrica curata de circa 259 GWh/an, energie care va acoperi necesarul a peste 85.000 gospodarii si care va contribui la reducerea gazelor cu efect de sera cu peste 200.000 tone/an, se arata intr-un comunicat al Hidroelectrica, remis, miercuri.

Conform sursei citate, in perioada 28-30 aprilie a avut loc o vizita de lucru si discutii cu autoritatile pentru obtinerea autorizatiei de constructie la Bumbesti-Livezeni.

„In perioada 28-30 aprilie a avut loc o vizita de lucru a Secretarului de stat in Ministerul Energiei, Marius Negru, la amenajarea Hidroelectrica de la Bumbesti Livezeni, acesta fiind insotit de Bogdan Badea, CIO Hidroelectrica, de Marius Grecu -Inginer Sef Uzina la Targu-Jiu, precum si de alti reprezentanti locali ai companiei. Cu prilejul evenimentului, la initiativa secretarului de stat Marius Negru, au fost invitati la discutii reprezentanti ai autoritatilor locale implicate in re-emiterea autorizatiei de construire pentru amenajarea hidro-energetica Bumbesti-Livezeni, scopul demersului fiind acela de a pune in acord partile implicate si de a accelera procesul de autorizare. Au participat Cosmin Popescu, presedinte Consiliul Judetean Gorj, Alexandru Camui, arhitect sef Consiliul Judetean Gorj, Marin Serban, director al Administratiei Parcului National Defilul Jiului, Bogdan Lazie, director directia avizari DRDP Timisoara, Gheorghe Enache, consilier Ministerul Energiei, Nica Alexandru si Lucian Raban – Retele Banat”, se mentioneaza in comunicat.

Reprezentantii Hidroelectrica sustin ca, in cazul proiectului AHE Bumbesti – Livezeni, Curtea de Apel Bucuresti a admis in data de 14 decembrie 2017, recursul unor ONG-uri de mediu si a anulat autorizatiile de construire emise de consiliile judetene din Hunedoara si Gorj, decizia fiind definitiva, desi lucrarile erau realizate deja in proportie de circa 90%.

„Punerea in functiune a amenajarii este astazi posibila in conditiile declararii proiectului ca fiind de utilitate publica si interes national, printr-o Hotarare de Guvern emisa in acest an. Finalizarea proiectului va asigura injectarea in SEN a unei cantitati de energie electrica curata de circa 259 GWh/an, energie care va acoperi necesarul a peste 85.000 gospodarii si care va contribui la reducerea gazelor cu efect de sera cu peste 200.000 tone/an.”, se mentioneaza in comunicat.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: