Scandal urias in Parlamentul European. Junker si-a iesit din minti: „Parlamentul este ridicol!”

externe

Se intampla si la case mai mari. Presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a avut o disputa cu presedintele Parlamentului European, Antonio Tajani, dupa ce Juncker a numit o sedinta „ridicola” si a atacat deputatii pentru ca nu s-au prezentat o dezbatere a Comisiei si a Consiliului.

„Parlamentul European este ridicol, foarte ridicol”, a declarat Juncker vizibil furios intr-o camera foarte goala din Strasbourg. „Faptul ca in aceasta dezbatere stau 30 de deputati europeni este suficient pentru a arata ca Parlamentul nu este serios”, a spus Junker, citat de Politico.

Juncker, enervat de faptul ca europarlamentarii nu au fost prezenti la un discurs al sau, a precizat ca nu va mai participa niciodata la „o intalnire de acest fel”, adaugand ca, daca Joseph Muscat, prim-ministrul maltez care s-a prezentat pentru o dezbatere despre presedintia tarii sale in cadrul Consiliului UE, Agela Merkel sau Emmanuel Macron ar fi venit la dezbatere, „am fi avut un plen plin”.

Tajani si-a pierdut apoi rabdarea si i-a cerut lui Juncker sa adopte un „comportament respectuos” si sa „foloseasca un limbaj diferit”, spunand ca „nu este de datoria Comisiei sa controleze Parlamentul”.

„Nu suntem ridicoli, te rog”, a continuat liderul PE.

Un oficial din partea Partidului Popular European a spus ca grupul sau va organiza o dezbatere interna privind absenteismul in plen.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: