politica

„A dat foc economiei!” Opozitia spune ca Dragnea a pierdut majoritatea in Camera si depune motiune

Liderul deputatilor USR, Cristina Pruna, a anuntat, luni, in plen, depunerea motiunii simple pe Finante intitulata „Lacomia pesedista submineaza economia nationala”, initiata de partidul pe care il reprezinta, alaturi de PNL si PMP.

„Grupul parlamentar al USR, impreuna cu colegii din PNL si PMP, initiaza astazi motiunea simpla ‘Lacomia pesedista submineaza economia nationala’, impotriva ministrului Finantelor Publice, Eugen Teodorovici. Nu am uitat de OUG 114, OUG-ul care a dat foc economiei Romaniei si este nevoie ca ministrii responsabili sa raspunda in Parlamentul Romaniei.

Vrem sa dam un semnal angajatilor si intreprinderilor romanesti ca Parlamentul Romaniei va incerca, cel putin, sa repare, daca nu sa abroge, aceasta ordonanta toxica pentru economia Romaniei. Aceasta trebuie lasata in pace sa produca valoare in societate, trebuie lasata in pace sa aduca investitii si sa aduca locuri de munca, nu sa fie sugrumata de revelatiile unor oameni care viseaza noaptea si a doua zi spun ca economia este inamicul numarul unu al Romaniei”, a spus Cristina Pruna.

Totodata, liderul USR, Dan Barna, a spus ca lipsa sesiunii de vot final la Camera Deputatilor este legata de faptul ca nu ar mai exista o majoritate a PSD in acest for legislativ.

„In momentul de fata, aparenta, ca sa nu vorbesc de o certitudine, este ca Liviu Dragnea nu mai are majoritate la Camera Deputatilor si atunci o sa vedem cat timp Parlamentul va functiona fara plen, fara sedinta de vot final, pentru ca este clar ca ii este frica de orice initiativa care odata ajunsa la vot ar putea sa pice si, dupa cum arata cifrele si dezbaterile interne, pare ca spre aceasta situatie ne indreptam. E clar ca aceasta amanare a plenului tine foarte mult de faptul ca nu mai exista o majoritate a PSD la Camera Deputatilor”, a declarat Barna, intr-o conferinta de presa sustinuta la Parlament.

Biroul permanent al Camerei Deputatilor a modificat programul de lucru al deputatilor, care, de obicei, prevedea o sedinta de vot final miercuri, stabilind ca in zile urmatoare sa activitatea sa fie in comisii. Astfel, Camera Deputatilor nu va avea sedinta de vot final in aceasta saptamana, astfel ca votul asupra motiunii simple pe Justitie va fi amanat.

Potrivit unor surse citate de Agerpres, decizia a fost luata in perspectiva in care proiectul bugetului de stat este retrimis de presedintele Klaus Iohannis la Parlament si urmeaza sa fie adoptat intr-o sedinta comuna a forului legislativ in aceasta saptamana.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Dupa tentativa de asasinare a premierului slovac Fico, si omologul sau polonez, Donald Tusk, a primit amenintari cu moartea

Premierul polonez Donald Tusk a scris joi pe X ca a primit amenintari cu moartea…

7 minute ago

SUA nu accepta ca presedintele Xi Jinping sa-si consolideze legaturile atat cu Occidentul, cat si cu Rusia: „China nu poate avea si untul, si banii pentru unt”

Washingtonul nu este de acord ca presedintele chinez Xi Jinping sa "joace pe doua terenuri",…

22 de minute ago

Israelul confirma ca doi dintre muncitorii thailandezi luati ostatici de Hamas pe 7 octombrie au fost ucisi

Armata israeliana a anuntat joi ca doi thailandezi, muncitori agricoli dintr-un kibbutz atacat de Hamas…

37 de minute ago

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

13 ore ago