Categories: actualitatepolitica

VIDEO A inceput sedinta extraordinara a Parlamentului pentru votul privind Guvernul Dancila

Senatul si Camera Deputatilor s-au reunit, luni dupa-amiaza, pentru votul privind Cabinetul Dancila. La sedinta si-au inregistrat prezenta 352 de parlamentari. Tot luni au avut loc si audierile celor propusi pentru a forma viitorul Guvern Dancila. Potrivit aritmeticii parlamentare, executivul condus de Viorica Dancila are nevoie de 233 de voturi „pentru”.

La sedinta extraordinara a plenului Parlamentului de luni, premierul desemnat Viorica Dancila va prezenta programul de guvernare, vor lua cuvantul reprezentantii partidelor, dupa care va urma votul.

UDMR a anuntat cu putin timp inaintea votului ca Uniunea a decis sa sustina noul guvern, aceasta in conditiile in care PSD si ALDE oricum aveau numarul de voturi necesare investirii Cabinetului.

Votul pentru Guvern si programul de guvernare va fi secret, exprimat cu bile, iar pentru investirea Cabinetului sunt necesare 233 de voturi favorabile. PSD si ALDE au 243 de senatori, iar la astfel de voturi, desi sunt considerate secrete, de fiecare data social-democratii au parlamentari care stau langa urne, iar colegii le arata bilele cand le introduc in urne, pentru a fi siguri ca decizia partidului este respectata si ca nimeni nu tradeaza.

Votul va fi secret cu bile. Acordarea increderii Guvernului se hotaraste cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, potrivit regulamentului, fiind necesare 233 de voturi favorabile.

Presedintele PNL, Ludovic Orban a anuntat ca liberalii vor vota impotriva investirii noului Guvern, iar ministrilor propusi sa faca parte din Cabinetul Dancila „le vor face viata grea” la audierile din comisiile parlamentare de specialitate, cu intrebari pe subiecte extrase din promisiunile electorale.

USR a anuntat, de asemenea, ca parlamentarii sai vor vota impotriva investirii Guvernului Dancila, sustinand ca acesta este compus din oameni slab pregatiti si cu probleme de integritate.

Si liderii PMP au criticat programul de guvernare si lista ministrilor propusi.

 

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

 

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

10 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

10 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

10 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

10 ore ago